Φανή Τσιμπούλη: Προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα 2023 του δήμου κεντρικής Κέρκυρας. Στα μεγάλα έργα απέτυχαν ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ

Mε καθυστέρηση μεν , λόγω των τραγικών γεγονότων που μεσολάβησαν, αλλά χωρίς διάθεση να το αντιπαρέλθουμε, μια σύντομη ενημέρωση για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας του έτους 2023.
Ψηφίστηκαν, λοιπόν, ελέω νόμου Θεοδωρικάκου, τα παραπάνω, από την πλειοψηφία του δημοτικού μας συμβουλίου και συγκεκριμένα:
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Λογιστικός – ισοσκελισμένος, αλλά μη ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός , με πολλά κενά , κυρίαρχο όλων , αυτό της υπηρεσίας καθαριότητας (σχετικά με την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων μας), όπου η εγγραφή εσόδων είναι περίπου 11 εκ. και τα έξοδα 15 εκ (17 κατ’ εκτίμηση δική μας και σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα). Τούτο σημαίνει ότι η απόκλιση αυτή ,δηλ. 4-6 εκ. θα καλυφθούν απομυζώντας πόρους από άλλους κωδικούς , που προορίζονταν για άλλες υπηρεσίες προς τους πολίτες, όπως δημοτικοί και αγροτικοί δρόμοι , φωτισμός , παραλίες κ.λ.π. Μη ξεγελιόμαστε από τα ασφαλτικά που έχουν κατακλύσει την πόλη της Κέρκυρας και καλώς έγιναν…… Αυτά ήταν δρομολογημένα , με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή, διαφορετικά ούτε κόκκος ασφάλτου δεν θα ήταν ορατός στο σύνολο του δημοτικού οδικού δικτύου.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αν και η απορροφητικότητα του προηγουμένου έτους ήταν βελτιωμένη (για τους παραπάνω λόγους), δηλ. σε ποσοστό 27-28% έναντι 10% του προπέρσινου, εντούτοις στα μεγάλα έργα απέτυχαν παταγωδώς.
1. Κτίριο Γιαλλινά. Διάλυση εργολαβίας, επαναδημοπράτηση, γέφυρα στο επόμενο ΕΣΠΑ.
2. Φοίνικας. Τα ίδια… γέφυρα στο επόμενο ΕΣΠΑ.
3. Βίλα Πετσάλη. Μόνο 15.000 ευρώ για μελέτη συντήρησης διακοσμητικών στοιχείων!!!!. Ένα κτίριο , μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας που καταρρέει, η δε περίφραξή του υποβαστάζεται με δοκούς!!!! Μόνο 15.000 ευρώ για τα διακοσμητικά του στοιχεία , που σε λίγο θα καταρρεύσουν κι αυτά.
4. Δημοτικό θέατρο. 600.000 ευρώ εξασφαλισμένη χρηματοδότηση είναι στάσιμη στην Περιφέρεια Ι.Ν. και περιμένει δημοπράτηση.
5. SUN GIAKOMO. 200.000 ευρώ «παρκαρισμένα» κι αυτά και αναμένουν….
6. Θέτρο Ρένα Βλαχοπούλου. Αφημένο στην τύχη του… ούτε φέτος πρόκειται να λειτουργήσει.
7. Άλσος Γαρίτσας. Μετ’ εμποδίων (και όχι από τους κατοίκους της Γαρίτσας όπως αρέσκονται να λένε), πήρε 6μηνη παράταση, παρά τα περί του αντιθέτου λεχθέντα από την πλειοψηφία.
Αυτά κυρίως και άλλα πολλά που θα τα λέμε, βήμα -βήμα , στη συνέχεια..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *