Κ.Κ.Ε: Χαιρετίζουμε τον κερκυραϊκό λαό για την μαζική συμμετοχή του στο συλλαλητήριο για την Υγεία

Η τομεακή Οργάνωση Κέρκυρας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους υγειονομικούς, τη νεολαία και τον κερκυραϊκό λαό που συμμετείχε μαζικά και αποφασιστικά στο συλλαλητήριο για την Υγεία. Χαιρετίζουμε την λαϊκή συσπείρωση, που μέσα από το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα συντελείται, για να μην υλοποιηθεί το νέο ΕΣΥ –που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες και τμήματα του Νοσοκομείου– για να προασπιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας και να διεκδικήσουμε σύγχρονες υποδομές και πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης.


Οι υγειονομικοί και ο λαός μας έχουν συγκεντρώσει αρκετή πείρα από τα χάλια που έχει η Υγεία και στην Κέρκυρα. Η οργή μας να γίνει οργανωμένος αγώνας που πρέπει να κλιμακωθεί και στο νησί μας και σε συντονισμό με τα Γιάννενα, που επιβαρύνονται υγειονομικά, καθώς αναγκαστικά κατευθύνονται εκεί οι ασθενείς μας.
Η πείρα μας δείχνει ότι και οι νεκροί της πανδημίας στη χώρα μας και σε όλη την ΕΕ, ήταν και αυτοί συνέπεια ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος, όπως στην περίπτωση της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Κάθε μέρα στην Υγεία και στα δημόσια νοσοκομεία γίνονται προδιαγεγραμμένα εγκλήματα. Κάθε μέρα κινδυνεύουν ασθενείς, από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, όπως το ΕΚΑΒ, οι ΜΕΘ κλπ.
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ έχουν βρεθεί και στην Κέρκυρα μπροστά σε όλες τις μάχες, με παρεμβάσεις στην Τοπική Διοίκηση (ΠΙΝ – Δήμους), με ερωτήσεις στη Βουλή, με κινητοποιήσεις. Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει σωτήρες, ούτε λύσεις από κανέναν, δεν μπορεί πια να ελπίζει στην εναλλαγή των κυβερνήσεων. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με τον οργανωμένο αγώνα του!
Κανένα συγχωροχάρτι σε όλα τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και στην ΕΕ που διαχρονικά ως κυβερνήσεις έχουν μειώσει τραγικά την κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία. Θεωρούν κόστος την υγεία του λαού. Παρέχουν κάποιες υπηρεσίες, τόσο όσο «αντέχει η οικονομία» δηλαδή τα κέρδη των μεγάλων ομίλων. Οι υπέρογκοι φόροι που πληρώνουμε (εισοδήματος, ΦΠΑ, φόροι στα καύσιμα κτλ) δεν πηγαίνουν στην Υγεία, αλλά για να επιδοτηθούν με ζεστό χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Για την «ανάπτυξη» την «ανταγωνιστικότητα» και την «κερδοφορία» εταιρειών όπως η ιταλική εταιρεία στον σιδηρόδρομο, οι όμιλοι της πράσινης ανάπτυξης, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες.
Το χάλι της δημόσιας Υγείας, το επικαλούνται όλες οι κυβερνήσεις (αυτές που ευθύνονται γι’ αυτό), για να προωθήσουν ακόμη παραπέρα τη στρατηγική της εμπορευματοποίησης, της λειτουργίας και των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις. Η λογική είναι: Αφού το κράτος δεν έχει (δήθεν) λεφτά για τα δημόσια νοσοκομεία, ΚΥ και αυτά καταρρέουν, πρέπει να βρουν δικά τους έσοδα, λειτουργώντας ως επιχειρήσεις. Με πιο φθηνό προσωπικό –βλέπε συμβασιούχους–, με ασθενείς πελάτες, με ιδιωτικοποίηση κλινικών και τμημάτων, όπως γίνεται τώρα με την παιδογκολογική στο Αγ. ΣΟΦΙΑ. Οποίο νοσοκομείο, ΚΥ δεν μπορεί να βγάλει λεφτά για να λειτουργήσει έτσι, απλά θα κλείσει!
Ή κατάρρευση ή δημόσιο νοσοκομείο επιχείρηση ΑΕ στις πλάτες υγειονομικών και ασθενών. Σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση της ΝΔ δρομολογεί «λύσεις» για τα δημόσια νοσοκομεία. Την έλλειψη προσωπικού την λύνει με ιδιώτες γιατρούς, τις αναμονές στα χειρουργεία με ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία, τις όποιες αναγκαίες υποδομές και υπηρεσίες, με ΣΔΙΤ και φιλανθρωπίες εφοπλιστών που έτσι βάζουν το πόδι τους μέσα και στα δημόσια νοσοκομεία.
Κανένα άλλοθι και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την πολιτική της επιχειρηματικής δράσης στα δημόσια νοσοκομεία όχι μόνο δεν την έχει αμφισβητήσει αλλά και την έχει προωθήσει ως κυβέρνηση και την στηρίζει ως αντιπολίτευση. Γι’ αυτό αποτελεί υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ να χύνει κροκοδείλια δάκρια για την απαξίωση του νοσοκομείου της Κέρκυρας και δήθεν να υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας. Για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες προβάλουν ως αιτία για την κατάσταση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας τον πρώην Διοικητή! Ανικανότητα και ανθρωπινό λάθος, αυτά μας λένε ως μοναδικές αιτίες και για την τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο, για να κρύψουν την συνειδητή πολιτική των κομμάτων, για να εξυπηρετήσουν το κεφάλαιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε το πρώτο νοσοκομείο-επιχείρηση στην Σαντορίνη, ενίσχυσε τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, δεν μονιμοποίησε κανένα συμβασιούχο και έχει ψηφίσει να μην μπορούν να μονιμοποιηθούν ποτέ. Μιλάνε για «πιο δίκαιες ΣΔΙΤ». Επιμένουν ότι μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του λαού η «συνύπαρξη», ο «συμπληρωματικός ρόλος» των ιδιωτών στη δημόσια υγεία την ώρα που είδαμε τι έγινε στην πανδημία. Υπόσχονται να ενισχύσουν ως αυριανή κυβέρνηση την Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης -δηλαδή από το υπερμνημόνιο. Δεν λένε όμως ότι μόνο ΣΔΙΤ χρηματοδοτούνται από αυτό, για να προωθηθεί η επιχειρηματική δράση
Το «δημόσιο σύστημα Υγείας» το οποίο υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το εμπορευματοποιημένο σύστημα, στο οποίο θα αλωνίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος υγειονομικών και ασθενών. Αυτά τα κόμματα διαχρονικά δεν ακούνε τη φωνή των υγειονομικών που προείδοποιουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τις εξελίξεις και τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας τα ξέρουν μόνο όταν αξιοποιούνται για να ενισχύονται τα κέρδη των ομίλων.
Ας γίνει κριτήριο ψήφου η στάση των κομμάτων στο ζήτημα της Υγείας του λαού! Το πραγματικό δίλλημα για το λαό και μπροστά και στις εκλογές είναι αν θα δώσει με την ψήφο του συγχωροχάρτι στα κόμματα που ευθύνονται για τα χάλια της Υγείας. Ο λαός μόνο με τον αγώνα του και ενισχύοντας το ΚΚΕ στις κάλπες –την μόνη συνεπή δύναμη και στους αγώνες για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη Υγεία– μπορεί να προασπίσει την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό. Με πιο δυνατό ΚΚΕ, ο λαός μπορεί να βάλει εμπόδια για να προστατευτεί η ζωή του, δυναμώνοντας τη σύγκρουση με τη στρατηγική της εμπορευματοποίησης, παλεύοντας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Για Υγεία – κοινωνικό αγαθό, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και όχι εμπόρευμα για τα κέρδη των λίγων!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *