ΛΑ.ΣΥ: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός από Κυβέρνηση και Περιφερειακή αρχή για την οδική ασφάλεια στην Κεφαλονιά

Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 19.02.2023 καταθέσαμε για πολλοστή φορά Επερώτηση (επισυνάπτεται) σε σχέση με τα έργα οδικής ασφάλειας της Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα:

Τι θα κάνει η Περιφερειακή Αρχή για τον Επαρχιακό δρόμο στο Ληξούρι και στον Ασπρογέρακα, για την γέφυρα «ΧΕΙΜΩΝΙΚΟΥ», τον δρόμο και την βραχοπροστασία του Μύρτου καθώς και τον δρόμο Φάλαρη – Μακρυώτικα;

Στο κείμενο της Επερώτησης συμπεριλάβαμε όλες τις δηλώσεις, συνεντεύξεις της Περιφερειακής Αρχής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), του Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης και των κυβερνητικών παραγόντων από το 2020 έως σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες «τα έργα ξεκινούν,… βρήκαν τον σύντομο δρόμο για την υλοποίηση τους κλπ…»
Στην ίδια επερώτηση με βάση την πείρα και την πραγματικότητα καταλήγαμε, ως Λαϊκή Συσπείρωση, στην κοινή διαπίστωση ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό για τα συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία υπάρχουν εδώ και χρόνια και οξύνονται.

Ενημερώνουμε το λαό για την απάντηση που πήραμε στο Π.Σ. από την Περιφερειακή Αρχή:
1. Για τηνκαινούργια (μόνιμη )Γέφυρα του «ΧΕΙΜΩΝΙΚΟΥ»:
«…υπάρχει εργολάβος….δεν ήταν σίγουρο ότι θα τελείωνε στις 30.06.2023 που υποσχέθηκε η κυβέρνηση…από το Σεπτέμβριο το έργο…».

2. Για τονδρόμο του Μύρτου και την βραχοπροστασία του:
«…θα ξεκινήσει τώρα το έργο… έχουμε εργολάβο…».

3. Για τον δρόμο στο Ληξούρι:
«…δεν είναι της αρμοδιότητας μας… έχει πάρει 15 παρατάσεις… είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου…».

4. Για τον δρόμο Φάλαρη-Μακρυώτικα:
«…ο μελετητής μελετάει το Φάλαρη- Μακρυώτικα…».

5. Για τον δρόμο στον Απρογέρακα:
Καμιά απάντηση!!!

Καλούμε τον λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του από την συνεχιζόμενη κοροϊδία από πλευράς κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής.
Κυβερνήσεις άλλαξαν, Περιφερειακές Αρχές άλλαξαν αυτό που δεν άλλαξε είναι η πολιτική «κόστους-οφέλους» που την υπηρετούν όλοι και στην οποία τα έργα για την ασφάλεια του λαού είναι κόστος.
Η υπεράσπιση της ζωής του η απαίτηση για σύγχρονες υποδομές με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας είναι στα δικά του χέρια και στην οργάνωση του αγώνα του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *