Τ.Ε Κέρκυρας του Κ.Κ.Ε: Καμία απάντηση για το ΕΚΦΕ Κέρκυρας

Τρεις ολόκληροι μήνες χρειάστηκαν στο Υπουργείο Παιδείας για να απαντήσει στην ερώτηση που έκαναν οι βουλευτές του ΚΚΕ, σχετικά με τη στέγαση του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Κέρκυρας. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι χρειάστηκαν τρεις ολόκληροι μήνες για να απαντήσει….τίποτα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας αποκαλύπτει την έλλειψη σχεδιασμού και προσανατολισμού και της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου για τις σχολικές υποδομές.
Θυμίζουμε, ότι μετά τη μετεγκατάσταση του 4ου ΓΕΛ στο νέο κτίριο, το ΕΚΦΕ Κέρκυρας έμεινε αστέγαστο. Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ΕΛΜΕ, αποφασίστηκε το ΕΚΦΕ να φιλοξενηθεί προσωρινά σε αίθουσες του νέου 4ου ΓΕΛ, οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δε επαρκούν, προκειμένου το ΕΚΦΕ να παρέχει απρόσκοπτα και όπως πρέπει το έργο του.
Το ΚΚΕ με ερώτηση στη Βουλή, και η «Λαϊκή Συσπείρωση» με αντίστοιχη ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, ανέδειξαν το ζήτημα και απαίτησαν την άμεση επίλυσή του. Δυστυχώς, τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η Περιφερειακή Αρχή, αποποιήθηκαν των ευθυνών τους. Η κυβέρνηση, απαντώντας στην ερώτηση του ΚΚΕ, υποστήριξε ότι δεν έχει στο αρχείο της αίτημα για νέο κτίριο του ΕΚΦΕ, ρίχνοντας την ευθύνη στην Τοπική Διοίκηση, η οποία, με την σειρά της, «έριξε το μπαλάκι» στη Διοίκηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να βρεθεί χώρος.
Ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα γίνεται μάρτυρας σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι μετάθεσης ευθυνών, όπου τελικά την πληρώνουν οι μαθητές, και οι γονείς τους, οι οποίοι βλέπουν τα μορφωτικά δικαιώματα να υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο. Βέβαια την πληρώνουν και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι βλέπουν να δυσχεραίνεται το έργο τους, αφού, πολλοί εκπαιδευτικοί Φυσικών Επιστημών απευθύνονται στο ΕΚΦΕ για τη διενέργεια πειραμάτων, καθώς, σε πολλά σχολεία, το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Μέσα σε αυτή την κατάσταση αυτό που ενδιαφέρει το Υπουργείο Παιδείας είναι μόνο η προώθηση και η επιβολή της «αξιολόγησης», και όχι η ουσιαστική βελτίωση των υποδομών αλλά και του περιεχομένου της εκπαίδευσης.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς να διεκδικήσουν ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο για το ΕΚΦΕ, που να του επιτρέπει να αναπτύξει ολόπλευρα τη δραστηριότητά του, να στηρίξει ουσιαστικά εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *