«Νέα παραλία» στη Γαρίτσα

Για μια ακόμα φορά δημιουργήθηκε στη Γαρίτσα το γνωστό φαινόμενο με την συσσώρευση φυκιών στο γνωστό πλέον σημείο μπροστά από την αντλιοστάσιο της ΔΙΑΔΕΥΑΚ. Τα φύκια θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε λίγο θα εκλύονται δυσάρεστες οσμές που θα αποτρέπουν τους διερχόμενους να απολαύσουν τον περίπατο τους από το συγκεκριμένο σημείο.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το παλαιότερα τα φύκια τα απομάκρυνε με εργολαβία ο ΟΛΚΕ, αλλά από τις 20 Δεκεμβρίου του 2018 με ΦΕΚ αποχαρακτηρίστηκε το παραθαλάσσιο μέτωπο  από τον Φάρο στο Καφέ Γυαλί μέχρι τον Ανεμόμυλο με την προοπτική να παραχωρηθεί μετέπειτα στο Δήμο κεντρικής Κέρκυρας. Το 2019 λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη Βουλή τροπολογία για την παραχώρηση του παραθαλάσσιου μετώπου η οποία απεσύρθη λόγω των επικείμενων εκλογών.

Η σημερινή Κυβέρνηση 4 χρόνια τώρα ουσιαστικά κωλυσιεργεί και για τους δικούς της λόγους, που είναι άγνωστοι σε μας, ουσιαστικά αρνείται να παραχωρήσει το παραθαλάσσιο μέτωπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έχει φέρει το θέμα τρεις φορές με επίκαιρες ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και ο αρμόδιος Υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος με προσχηματικούς και καθόλου πειστικούς λόγους αρνείται την παραχώρηση.

Ο μόνο τρόπος είναι να γίνει προγραμματική του Δήμου ή της Περιφέρειας με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ή το ΤΑΙΠΕΔ και να καθαριστεί η περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *