Συλλυπητήρια επιστολή Μερόπης Υδραίου για τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννιτών

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σας εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Μωυσή Ελισάφ, Δημάρχου Ιωαννιτών, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό επιστημονικό, πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα.
Ένας άνθρωπος, διακρινόμενος για το πνεύμα και το ήθος του, ένας πανεπιστημιακός καθηγητής και εξαίρετος γιατρός, με πλούσια πολιτική δραστηριότητα, υπήρξε ο πρώτος εκλεγμένος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα, που σηματοδότησε μια νέα εποχή για την εβραϊκή κοινότητα, αγωνιζόμενος για την υπεράσπιση της αλήθειας και τη δικαίωση των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Μία προσωπικότητα φωτεινή, ενωτική και δημοκρατική, ταγμένη να υπηρετεί το κοινό καλό, έχτιζε γέφυρες ανάμεσα στους ανθρώπους και ενέπνεε με το ήθος και το όραμά του.
Ένας Δήμαρχος με ανοιχτή σκέψη, ο οποίος υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης τον τόπο του και εργάστηκε με πάθος για την επανασύνδεση της πόλης με την ιστορία της, την παράδοση και τον πολιτισμό της, μέσα από τη διαμόρφωση ενός κλίματος εξωστρέφειας και επικοινωνίας.
Ο αδόκητος θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνον στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και σε όλους εμάς, τους συναδέλφους του, που είχαμε την τιμή και τη χαρά να συνεργαστούμε μαζί του και να οικοδομήσουμε μια σχέση φιλίας και αλληλοεκτίμησης.
Εκ μέρους του Δημοτικού μας Συμβουλίου και του κερκυραϊκού λαού, εκφράζω και πάλι στην οικογένεια και στους δικούς του ανθρώπους, τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια και εύχομαι το ήθος και η ευγένειά του να συνεχίσει να αποτελεί για όλους φωτεινή πηγή έμπνευσης.

Η Δήμαρχος
Κεντρικής Κέρκυρας
και Διαποντίων Νήσων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *