ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας του Κ.Κ.Ε: Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν ένα ακόμη μάθημα αξιοπρέπειας και αγώνα

Η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς που την Τετάρτη 15 Φλεβάρη πλημμύρισαν τους δρόμους όλης της χώρας δίνοντας ένα μάθημα αξιοπρέπειας και αγώνα. Αντίστοιχα μαζική και δυναμική ήταν η κινητοποίηση στην Κέρκυρα, με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία αλλά και στην πορεία.
Για μια ακόμη φορά, όπως και το 2021 με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν στην πράξη ότι δε συμβιβάζονται με το σχολείο των κοινωνικών φραγμών, των πολλών ταχυτήτων, της υποβάθμισης. Με το σχολείο των άθλιων υποδομών, που πλημμυρίζει στην πρώτη βροχή, που σκοτώνονται μαθητές, που του κόβουν το ρεύμα, που πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών.
Οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν ότι δε φοβούνται να αξιολογηθούν, αλλά είναι αντίθετοι στα σχέδια της κατηγοριοποίησης και της απαξίωσης του παιδαγωγικού τους ρόλου, που είναι ο πραγματικός στόχος της αξιολόγησης. Η αξιολόγηση δεν επιδιώκει να κάνει τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς καλύτερους, όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο να πείσουν για αυτό. Θέλουν τους εκπαιδευτικούς εκτελεστικά όργανα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους, που με σκυμμένο το κεφάλι θα υλοποιούν τις άνωθεν εντολές.
Στις 15 Φλεβάρη οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν μόνοι τους! Παρόλες τις μεθοδευμένες επιθέσεις που δέχθηκαν από την Κυβέρνηση και τα κατευθυνόμενα αστικά ΜΜΕ, η φωνή τους ενώθηκε με τους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες, τους μαθητές και τους γονείς τους, με εργατικά σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων & Κηδεμόνων που έδωσαν κουράγιο και δύναμη με την παρουσία τους.
Το ΚΚΕ στηρίζει διαχρονικά τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, γι’ αυτό και κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει τη 2ετή ευδόκιμη δοκιμαστική υπηρεσία και σήμερα, με ευθύνη της κυβέρνησης, παραμένουν όμηροι. Η τροπολογία καταψηφίστηκε από τη ΝΔ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για μία ακόμη φορά δεν είπαν ούτε λέξη! Όσες δικαιολογίες και αν ψάχνουν να βρουν είναι υπόλογοι απέναντι στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *