Παναγιώτης Κελάνδριας: Γιατί θα συμμετάσχω στις εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε

Με αφορμή την ανακοίνωση από το ΚΚΕ της συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας, κάτι που με συγκίνησε ιδιαίτερα, θα ήθελα να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκα την τιμητική για μένα πρόταση του Κόμματος.
Πρώτον, διότι δεν πιστεύω στην ιδιωτία. Ο άνθρωπος είναι «φύσει πολιτικόν ζώον» όπως έλεγε ο Αριστοτέλης και, ως τέτοιο, οφείλει να συμμετέχει ενεργά στις πολιτικές διεργασίες, να παίρνει θέση και να υποστηρίζει ανοιχτά τις απόψεις του. Από τη στιγμή που συνειδητοποιήθηκα πολιτικά ασπάστηκα την ιδεολογία του μαρξισμού-λενινισμού διότι πίστεψα, και συνεχίζω να πιστεύω, ότι το μέλλον του ανθρώπου δεν μπορεί να είναι η βαρβαρότητα που απορρέει από τη στυγνή εκμετάλλευση των πολλών από τους λίγους. Η ανισότητα, η εκμετάλλευση, η εξαθλίωση δεν είναι φυσικοί νόμοι όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι απολογητές του καπιταλιστικού συστήματος. Στη βαρβαρότητα στην οποία έχουμε περιέλθει η μοναδική εναλλακτική είναι ο σοσιαλισμός.
Για τον λόγο αυτό ακριβώς δεν πιστεύω σε κανέναν «σωτήρα» του αστικοδημοκρατικού τόξου. Όλοι όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι το σύστημα μπορεί να εξωραϊστεί, ότι οι συνθήκες διαβίωσής μας μπορούν να βελτιωθούν μέσα από μια καλύτερη, πιο ορθολογική διαχείριση του συστήματος έχουν δοκιμαστεί τα τελευταία πενήντα χρόνια και απέτυχαν παταγωδώς. Και τα αποτελέσματα της αποτυχίας τους τα βιώνουμε όλοι σήμερα με τον χειρότερο τρόπο. Άσχετα λοιπόν απ’ ό,τι μας λένε, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι εργάζονται για το καλό μας, όποιο προσωπείο και αν φορέσουν, οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε και δείχνουν την αλήθεια. Και το τι έχει πράξει ο καθένας τους το ξέρουμε όλοι.
Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι κάθε κατάκτηση των λαών ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων. Καμία παραχώρηση, καμία κατάκτηση δεν έγινε χωρίς σύγκρουση και αυτό μας το δίδαξε πρώτη η ίδια η αστική τάξη κατά τη Γαλλική επανάσταση. Σήμερα λοιπόν που το αστικό σύστημα παίρνει πίσω με τον πλέον βίαιο και απροκάλυπτο τρόπο όλα όσα ο εργαζόμενος λαός είχε κατακτήσει, πιστεύω ότι η μόνη οργανωμένη πολιτική δύναμη που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην επιδρομή της βαρβαρότητας είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το αποδεικνύει καθημερινά με τη δράση του μέσα κι έξω από τη Βουλή και όσες διαφωνίες κι αν έχει κανείς μαζί του δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι το ΚΚΕ δεν είπε ποτέ ψέματα στον κόσμο και οι πράξεις του ήταν πάντα συνεπείς με τις διακηρύξεις του.
Μέσα από τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ λοιπόν θέλω να εκφράσω ενεργά, με όποιες δυνάμεις διαθέτω, τη στήριξή μου σε αυτό. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι μέσα από τις επόμενες εκλογές το ΚΚΕ να βγει όσο το δυνατόν περισσότερο ενισχυμένο ώστε να αγωνιστεί με ακόμα καλύτερους όρους για τη σωτηρία και τη χειραφέτηση του λαού. Γιατί η δύναμή του ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο λαός και κανείς, μα κανείς άλλος.

Παναγιώτης Κελάνδριας
Κέρκυρα, 9 Φεβρουαρίου 2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *