Συνάντηση του Πρύτανη του Ι.Π Ανδρέα Φλώρου με την ομάδα της εθνικής αντιπροσωπείας στην προσομοίωση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος συναντήθηκε με τις φοιτήτριες του ΤΞΓΜΔ που αποτέλεσαν την ομάδα της εθνικής αντιπροσωπείας στην προσομοίωση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να δούμε τη ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

“Σήμερα είχα την χαρά να συναντήσω τις φοιτήτριες του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου μας, οι οποίες αποτέλεσαν την ομάδα της εθνικής αντιπροσωπείας στην προσομοίωση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την καθοδήγηση και συντονισμό του εκλεκτού συναδέλφου και αγαπητού φίλου Μιχάλης Πολίτης.

Η προσομοίωση πραγματοποιήθηκε σε πραγματικές συνθήκες, στις αίθουσες που συνεδριάζουν οι υπουργοί των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι εθνικοί εμπειρογνώμονες, με αντικείμενο θεματικές στον τομέα του περιβάλλοντος, οι οποίες σύντομα θα απασχολήσουν τους αρμόδιους υπουργούς.

Πέραν της ανεπανάληπτης εμπειρίας που έζησαν στις Βρυξέλλες και περιέγραψαν κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας τα μέλη της εθνικής ομάδας, σε αυτό που θα ήθελα να σταθώ είναι στην άκρως επιτυχημένη παρουσία των φοιτητριών μας, οι οποίες με μεθοδικότητα, συνεργασία και κατάλληλη εντατική προετοιμασία, όχι μόνο έθεσαν τα επιχειρήματά τους στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, αλλά πέτυχαν την υιοθέτηση των προτάσεών τους ως Ευρωπαϊκές πολιτικές, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Ενδεικτικό της άκρως επιτυχημένης συμμετοχής τους αποτελεί το μήνυμα που μόλις λάβαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια διευρυμένη συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ως συνέχεια της εντυπωσιακής παρουσίας της αντιπροσωπείας.

Συγχαρητήρια στα μέλη της ομάδας που μας έκαναν για άλλη μια φορά περήφανους:
Ασημίνα Βελέντζα
Δήμητρα Αναστασίου
Γεωργία Τσουκαλά
Katerina Strati
Άννα Λάσπα
Dora Moliannaki

καθώς και στον Καθηγητή Μιχάλης Πολίτης.

Η ομάδα είναι πλέον έτοιμη να συμβάλλει στην προετοιμασία της ελληνικής αποστολής που θα συμμετέχει στην αντίστοιχη προσομοίωση την επόμενη χρονιά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *