Γιάννης Μαγκριώτης: “Δεν ξέρω αν θα γίνουν οι Τουρκικές εκλογές, στις 14 Μαΐου”

Οι φονικοί σεισμοί στην Τουρκία, η ελληνική αλληλεγγύη και τα θετικά σχόλια Τούρκων πολιτών στα κοινωνικά δίκτυα.
1. Οι σεισμοί ειχαν και συνεχίζουν να έχουν πρωτόγνωρη ένταση και επιτάχυνση, πολλοί ισχυροί μετασεισμοί, 7,7 της κλίμακας Ριχτερ.
2. Δυστυχώς μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 5.000 περίπου νεκροί σε Τουρκία και Συρία. Δεκάδες χιλιάδες οι αγνοούμενοι και οι τραυματίες, 13 εκ. άστεγοι, δηλαδή, όλη η Ελλάδα και ακόμη περισσότεροι.
3. Όλες οι Δυτικές χώρες εκδήλωσαν την αλληλεγγύη τους, από τις πρώτες η χώρα μας.
Οι Τούρκοι πολίτες εκφράζονται θετικά για την Ελλάδα και τους γείτονες Έλληνες και επικρυνουν τις Μουσουλμανικες χώρες.
4. Ένιωσα συγκίνηση, όταν είδα την ελληνική αποστολή στο Τουρκικό αεροδρόμιο του Ιντσιρλίκ, και όταν διάβασα τα σχόλια των Τούρκων πολιτών στα κοινωνικά δίκτυα.
5. Η Συρια στο απόλυτο χάος, στο ανύπαρκτο κράτος και στην καταστροφική ηγεσία της. Ούτε αίτημα για βοήθεια δεν έκανε ο εγκληματίας Ασαντ.
6. Όλοι θυμόμαστε την αλληλεγγύη που εκδήλωσε η χώρα μας στον φονικό σεισμό του 1999, οπου χάθηκαν 17.000 ζωές, όπως και την Τουρκική αλληλεγγύη στον σεισμό που έγινε στην χώρα μας. Θυμόμαστε την διπλωματία των σεισμών πού ανέπτυξαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ισμαήλ Τζεμ. Κάποιοι το κορόιδευαν, περάσαμε όμως περισσότερα από 10 χρόνια με ήρεμο Αιγαίο.
7. Ο Ερντογάν θα έχει πολιτικό κόστος, γιατί το θαύμα της ανάπτυξης σε αυτή την περιοχή φαίνεται δεν ήταν και τόσο σταθερό και, γιατί μετά από τέτοια καταστροφή, μένει μόνο πόνος.
8. Η ένταση που δημιουργούσε ο Ερντογάν θα εξαφανιστεί, θα αλλάξει το σκηνικό των ελληνικών εκλογών.
Δεν ξέρω αν θα γίνουν οι Τουρκικές, στις 14 Μαΐου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *