Σχόλιο για την απάντηση της δημοτικής αρχής για το San Giacomo

Στην ερώτηση που έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο για την «Έκθεση Επικινδύνου» του ιστορικού κτηρίου του San Giacomo, η Δημοτική Αρχή μέσω του αντιδημάρχου κ. Καλόγερου δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση. Επέλεξε να απευθυνθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο λέγοντας ότι δεν είναι πολιτικό θέμα και ότι «το ζήτημα θα εξεταστεί εσωτερικά στις υπηρεσίες και θα γίνουν τα επόμενα βήματα» αλλά και ότι σχεδιάζεται μακροπρόθεσμη λύση με τεχνικό δελτίο που έχει κατατεθεί.
Άραγε, η ασφάλεια των εργαζομένων και όσων εξυπηρετούνται στις υπηρεσίες είναι ένα απλό τεχνικό θέμα; Αν ναι γιατί δεν έχει λυθεί τόσα χρόνια;
Ταυτόχρονα, επέλεξε να υποβαθμίσει τους κινδύνους αλλά και να ρίξει μέρος της ευθύνης στους εργαζομένους που «δεν ειδοποιούσαν εγκαίρως τις Υπηρεσίες» και λόγω αυτού το κτήριο έφτασε σε αυτή την άσχημη κατάσταση!! Βέβαια η έκθεση του τεχνικού ασφαλείας από το 2017 ανέφερε όλα τα προβλήματα αναλυτικά… Οπότε γνώριζαν και μάλιστα με λεπτομέρειες.
Άρα η κατάσταση αυτή είναι γνωστή εδώ και χρόνια και δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για άγνοια των προβλημάτων. Οι πολιτικές ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε με επίκληση ελλιπούς πληροφόρησης ούτε με πιέσεις καθώς η Δημοτική Αρχή στήριξε και την απαράδεκτη στάση του Αντιδημάρχου Υγείας απέναντι στην μηχανικό του Δήμου που συνέταξε τη «Έκθεση Επικινδύνου».
Τα ζητήματα της ασφάλειας και της υγιεινής των εργαζομένων φαίνεται ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Καλούμε τους ίδιους τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν ώστε να μπορούν να δουλεύουν σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *