ΑΝΑΣΑ: Το Επιχειρηματικό Πάρκο της Κέρκυρας σε τροχιά υλοποίησης

Η ίδρυση και εγκατάσταση ενός Επιχειρηματικού Πάρκου στην Κέρκυρα που θα λειτουργούσε ως χώρος υποδοχής δραστηριοτήτων μέσης και χαμηλής όχλησης υπήρξε ως βασική ιδέα και προγραμματική δέσμευση της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ την περίοδο 2014-2019.

Η αναγκαιότητα της δημιουργίας του Πάρκου αυτού είναι προφανής και θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Κέρκυρας.

Για τον σκοπό αυτό ιδρύθηκε στις αρχές του 2017 η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Κέρκυρας Α.Ε (ΕΑΝΕΠ), πρώτη στην Ελλάδα ανώνυμη εταιρία ειδικού σκοπού και δημοσίου συμφέροντος, με κύριο μέτοχο την ΠΙΝ μέσω του ΠΤΑ Ιονίων Νήσων, με πρώτο της πρόεδρο τον αείμνηστο Σ. Τσούκα, αντιπεριφερειάρχη της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ, και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Κώστα Κιτσάκη, πρόεδρο της ΟΕΒΕ Κέρκυρας.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της σημερινής διοίκησης της ΕΑΝΕΠ Α.Ε, η διαδικασία επιλογής της γης για την εγκατάσταση του Πάρκου είναι σε τελική φάση αξιολόγησης.

Παρά το γεγονός της τριετούς και πλέον αδικαιολόγητης καθυστέρησης εκ μέρους της σημερινής περιφερειακής αρχής, που οδηγεί στην απώλεια των διατιθέμενων για τον σκοπό αυτό πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 Ιονίων Νήσων, η ΑΝΑΣΑ εκφράζει την ικανοποίηση της για την θετική εξέλιξη και θα συνεχίσει να εργάζεται για την οριστικοποίηση της κρίσιμης αυτής υποδομής για την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και το εργασιακό περιβάλλον στην Κέρκυρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *