ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η κυβέρνηση κατεβάζει την αυλαία στον Πολιτισμό της χώρας

Το Πράσινο Κίνημα ζητά την άμεση κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) 85/2022 το οποίο εξισώνει τους αποφοίτους των δραματικών σχολών, των ωδείων, των κινηματογραφικών σχολών και των σχολών χορού με το επίπεδο του Απολυτηρίου Λυκείου! Η άρνηση κατάργησης του θα αποδείξει τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει συνολικά τον χώρο του πολιτισμού και τους εργαζόμενους σε αυτόν.
Για το Πράσινο Κίνημα είναι πασιφανές και συνάμα αδιανόητο πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ανθρώπους του Πολιτισμού ως χομπίστες.
Μετά από τα εξαιρετικά δύσκολα χρόνια της πανδημίας, στα οποία απέδειξε ότι δεν τους θεωρεί επαγγελματίες, αλλά κάποιους περίεργους που κάνουν το χόμπι τους, έρχεται να επικυρώσει και νομοθετικά αυτή την άποψη.
Το Πράσινο Κίνημα θεωρεί παντελώς αβάσιμα και τα όσα ειπώθηκαν από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου ως “διευκρίνιση”, καθώς προφανώς και δε γίνεται να υποτιμά την κρισιμότητα του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος καθώς αυτό ορίζει τις σχέσεις όλων των εργαζομένων του πολιτισμού με το ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και το γεγονός ότι πέρα από τον προσβλητικό και μειωτικό χαρακτήρα του υποβιβασμού αυτού, δημιουργείται σοβαρός οικονομικός αντίκτυπος σε όλους τους εργαζόμενους που αφορά στο μισθολογικό, αλλά και στο συνταξιοδοτικό τους μέλλον. Δεν έχει καμία λογική η κατηγοριοποίηση που προτείνει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, εξισώνοντας τους καλλιτέχνες με ανειδίκευτους εργαζόμενους.
Το Πράσινο Κίνημα ζητά πάνω από όλα την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος με την απαράδεκτα άδικη αυτή ρύθμιση, και άμεσα, σε απαραίτητη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς του χώρου και το Υπουργείο Πολιτισμού, να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες από διεθνείς συνθήκες και αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συντονισμένες ενέργειες, για να καθοριστούν επακριβώς όλες οι εξειδικεύσεις και παράμετροι που αφορούν τους ανθρώπους του Πολιτισμού.

Σε δηλώσεις της η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου τόνισε: “Η κυβέρνηση μετά τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο, εφαρμόζει και τον Πολιτισμοκτόνο εξισώνοντας τους αποφοίτους των καλλιτεχνικών σχολών με του Λυκείου.
Το Πράσινο Κίνημα δίνει ξεχωριστή σημασία στον Πολιτισμό γιατί είναι πραγματική ανάγκη όλων των πολιτών και θα πρέπει να του δοθεί το βάρος και οι πόροι που του αντιστοιχούν. Η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της προς τους ανθρώπους του Πολιτισμού και τους εργαζόμενους στο χώρο την περίοδο της πανδημίας και τώρα δίνει τη χαριστική βολή. Το Πράσινο Κίνημα ζητά την άμεση κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *