Ο Αλέκος Αυλωνίτης για το Χαμόγελο του Παιδιού στην Κέρκυρα

Το Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στην Κέρκυρα πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του, δήλωσε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε παρουσία του Προέδρου του Χαμόγελου Κώστα Γιαννόπουλου.

Ο κ. Αυλωνίτης καυτηρίασε την στάση της κυβέρνησης και προσωπικά της Υφυπουργού κας. Μιχαηλίδου και επέρριψε ευθύνες για την περιπέτεια στην οποία μπαίνουν δομές που προσφέρουν έργο, αλλά ομοίως επισήμανε ότι ήταν ξαφνική και βιαστική η ανακοίνωση του κ. Γιαννόπουλου για κλείσιμο του Σπιτιού του «Χαμόγελου» στην Κέρκυρα, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς. Επανέλαβε τις προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο, οι οποίες έγιναν δεκτές και στα κύρια σημεία αφορούν σε: Παράταση από τη κυβέρνηση για την νόμιμη λειτουργία της δομής έως ότου πραγματοποιηθούν οι επισκευαστικές εργασίες που απαιτούνται, συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο για τεκμηριωμένες μελέτες για τις εργασίες και κοστολόγηση αυτών, συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του αρμόδιου Υπουργείου στις δαπάνες και αν, κατόπιν των μελετών, κριθεί ότι δεν είναι δυνατές οι επισκευαστικές εργασίες στο υπάρχον κτίριο, να μετεγκατασταθεί η δομή σε άλλο κρατικό ή δημοτικό κτίριο στην Κέρκυρα η σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Χαμόγελου του Παιδιού.

Στη συζήτηση – σύσκεψη που έγινε κατατέθηκε η αγωνία όλων για τη συνέχιση της δομής στην Κέρκυρα και εντέλει αποφασίστηκε να μην ανασταλεί η λειτουργία της, ενόψει των αναληφθεισών δεσμεύσεων για ενέργειες, σε υλοποίηση των προτάσεων θεσμικών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *