Διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδα – Ιταλία Best

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του έργου διασυνοριακής συνεργασίας “BEST” “Addressing joint Agro- and Aqua- Biodiversity pressures Enhancing Sustainable Rural Development” (Αντιμετώπιση των κοινών πιέσεων στην Αγρο – και Υδρο – Βιοποικιλότητα, Ενίσχυση της Αειφόρου Αγροτικής Ανάπτυξης”) , σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην 4η ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στις 17:00. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (Σαμάρα 13, πρώην Νομαρχία).

Σκοπός της τελευταίας αυτής εκδήλωσης, που διοργανώνει η Περιφέρεια είναι η ενημέρωση του κοινού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πορεία εξέλιξης του έργου και των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί.

Στις κύριες δράσεις του έργου BEST περιλαμβάνονται:
– Η ανάπτυξη των προστατευόμενων περιοχών μέσω της κατάρτισης κοινών σχεδίων δράσης και εργαλείων λήψης αποφάσεων.
– Η καταγραφή, χαρτογράφηση και παρακολούθηση των πλούσιων γενετικών πόρων της διασυνοριακής περιοχής.
– Η εγκατάσταση και χρήση νέων καινοτόμων τεχνολογικών μέσων για την παρακολούθηση και διαχείριση κινδύνων και απειλών που δέχονται τα αγροτικά και υδάτινα οικοσυστήματα.
– Η προώθηση βιώσιμων τουριστικών μοντέλων με έμφαση στα ψηφιακά δίκτυα διαδρομών βιοποικιλότητας και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Το παρόν θα δώσουν στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εκπρόσωποι φορέων και μέλη της Ομάδας Έργου που συμμετείχαν στην υλοποίηση του έργου

Το έργο BEST έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020». Στόχος του έργου BEST είναι η προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η αποκατάσταση της βιοποικιλότητας των φυσικών αγροτικών και παράκτιων οικοτόπων στις συμμετέχουσες Περιφέρειες, η συμμετοχή των τοπικών φορέων σε διασυνοριακές δραστηριότητες και κοινοτικές πιλοτικές δράσεις μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η δημιουργία νέων πολιτικών, προϊόντων και υπηρεσιών με σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *