Παρούσα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με καθοριστικές παρεμβάσεις -και- στο οδικό δίκτυο της Μέσης Κέρκυρας

Πλήρη και λεπτομερή αποτύπωση των καθοριστικών παρεμβάσεων, στις οποίες έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή αναλογιζόμενη την ασφάλεια των πολιτών, σε κομμάτι του οδικού δικτύου της Μέσης Κέρκυρας και συγκεκριμένα στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει την Εθνική Παλαιοκαστρίτσας με Γιαννάδες και Μάρμαρο, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς, απαντώντας στην επερώτηση της επικεφαλής της παράταξης «ΛΑ.ΣΥ. Ιονίων Νήσων», Αλεξάνδρας Μπαλού, με θέμα: «Τι μέτρα θα πάρετε για τα σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας, από την έλλειψη διαγραμμίσεων και οδοφωτισμού, στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει την Εθνική Παλαιοκαστρίτσας με Γιαννάδες και Μάρμαρο;».

Στην απάντηση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, η οποία δόθηκε στο πλαίσιο της 35ης Τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη ανά Περιφερειακή Ενότητα), την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, υπογραμμίστηκε η χρήση καινοτόμας τεχνολογίας για την ασφαλτόστρωση, η πρόβλεψη για διαγράμμιση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τις εκτός οικισμών περιοχές, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη στατική επάρκεια της γέφυρας, η οποία είχε υποστεί καθίζηση το 2010.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς, ανέφερε πως:

Αναφορικά με την οδική ασφάλεια:

• Έχει ασφαλτοστρωθεί η οδός με χρήση -για πρώτη φορά στην Κέρκυρα- καινοτόμας τεχνολογίας οπλισμένου ασφαλτοτάπητα
• Η βατότητα της οδού που ήταν σε άθλια κατάσταση έχει αποκατασταθεί
• Έχει προβλεφθεί η διαγράμμιση της οδού και η τοποθέτηση (αντί ηλεκτροφωτισμού που δεν προβλέπεται υποχρεωτικά στις εκτός οικισμών περιοχές) ανακλαστήρων οδοστρώματος (μάτια γάτας) που αποτελεί την βέλτιστη για την συγκεκριμένη περιοχή λύση (περιοχή με ομίχλη).
• Το συνεργείο διαγράμμισης βρίσκεται στην Κέρκυρα προκειμένου να διαγραμμίσει διάφορα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου. Οι διαγραμμίσεις θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
• Εν τω μεταξύ επειδή το ίδιο συνεργείο θα προβεί στην τοποθέτηση των ανακλαστήρων οδοστρώματος, έχει δοθεί εντολή από την Υπηρεσία για άμεση έναρξη της τοποθέτησης τους στην Εθνική Παλαιοκαστρίτσας από Τζάβρου προς Παλαιοκαστρίτσα και στην Επαρχιακή 14 στο τμήμα από λιβάδι Ρόπα προς Γιαννάδες.
• Σχετικά με την στατική επάρκεια της γέφυρας, έχει καταγραφεί προ δωδεκαετίας, καθίζηση η οποία στο εν λόγω βάθος χρόνου δεν έχει εξελιχθεί. Περαιτέρω έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένους μελετητές στο πλαίσιο του προγραμματισμού αναλόγου ελέγχου σε διάφορα τεχνικά έργα του Επαρχιακού οδικού δικτύου.
• Η εργολαβία συντήρησης Μέσης Κέρκυρας, στην οποία εντάχθηκε και η ασφαλτόστρωση στους Γιαννάδες, συμπεριλαμβάνει και διαγραμμίσεις
• Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *