Σπύρος Κροκίδης: «Να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις»

Σε λίγες ημέρες υποδεχόμενοι τον τελευταίο μήνα του έτους, ουσιαστικά μπαίνουμε στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, μια εορταστική περίοδο, διαφορετική από τις προηγούμενες, με τις δικές της ιδιομορφίες, που επικεντρώνονται και πάλι στο οικονομικό σκέλος.
Φαίνεται ότι αφήνουμε πίσω μας την πανδημική κρίση της Covid 19, αλλά βρισκόμαστε στην «καρδιά» μιας βαθειάς οικονομικής κρίσης, με κύρια χαρακτηριστικά την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις των τιμών των προϊόντων. Μετά την 10ετή μνημονιακή κρίση, την διετή υγειονομική κρίση και τώρα την ενεργειακή κρίση, έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες και οι οικονομίες των ελληνικών νοικοκυριών, ενώ οι επιχειρήσεις δέχονται ασφυκτικές πιέσεις στα όρια των δυνατοτήτων τους.
Σε αυτές τις δύσκολες περιόδους θα πρέπει όλοι μας να λειτουργήσουμε με τα αποθέματα αλληλεγγύης που διαθέτουμε, αλλά και με ύψιστη ενσυναίσθηση των συνθηκών που έχουν διαμορφώσει τη νέα περιρρέουσα κατάσταση, για να μπορέσουμε να εξέλθουμε αλώβητοι ή με τις ελάχιστες το δυνατόν απώλειες, από αυτή τη νέα κρίση που ορθώνεται μπροστά μας.
Στο πλαίσιο αυτό επιθυμώ να διατυπώσω προς κάθε συμπολίτη μας την έκκληση να στηρίξουμε την τοπική μας οικονομία, τις τοπικές επιχειρήσεις και τους τοπικούς παραγωγούς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, τους γνωστούς μας, αναχαιτίζουμε τον κίνδυνο να κλείσουν επιχειρήσεις και διασφαλίζουμε τις θέσεις εργασίας. Στο τέλος συνεισφέρουμε στο μέτρο των δυνάμεων του ο καθ’ ένας μας να μην διαρραγεί η κοινωνική συνοχή, βασική προϋπόθεση για μια υγιή και ευημερούσα κοινωνία.
Στηρίζουμε τον τόπο μας. Στηρίζουμε το νησί μας. Στηρίζουμε την πόλη μας. Στηρίζουμε την ύπαιθρο μας. Στηρίζουμε την τοπική μας οικονομία. Στηρίζουμε τους ανθρώπους μας.
Εύχομαι καλές γιορτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *