Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Με την κεντρική εκδήλωση στην έδρα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στην Αχαράβη ολοκληρώθηκε ο φόρος τιμής και μνήμης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι εκδηλώσεις -ανήμερα της επετείου- με αποκορύφωμα την μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκαν με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα ,παρουσία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργο Μαχειμάρη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Παναγιώτη Παπαδάτο, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Σκέμπρη Θεοφάνη, Σπυριδούλα Κόκκαλη, Μουζακίτη Νικόλαο, Θεόδωρο Μαυρωνά, τον εντεταλμένο σύμβουλο Γιάννη Καλούδη, δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους των τοπικών αρχών, συλλογικοτήτων και πλήθους πολιτών.

Είχαν προηγηθεί η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αχαράβης και η απόδοση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κ. Πέτρο Αγγελόπουλο.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο πεσόντων στην πλατεία Δημαρχείου από τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, κ. Γεώργιο Μαχειμάρη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κ. Πέτρο Αγγελόπουλο και εκπροσώπους του Αστυνομικού τμήματος Βόρειας Κέρκυρας, του Πυροσβεστικού κλιμακίου Θιναλίων, του Γυμνασίου Θιναλίων, του 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων , του Νηπιαγωγείου Αχαράβης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αχαράβης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Παντελεήμονα ενώ την τελετή κατάθεσης στεφάνων έκλεισε ο Πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Παντελεήμονα, κ. Ιωάννης Κοσκινάς.

Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, πλαισιωμένη από τις τρεις δημοτικές φιλαρμονικές , Θιναλίων, Καρουσάδων και Αυλιωτών. Τα χειροκροτήματα και τη συγκίνηση απέσπασαν οι μικροί μαθητές/τριες του 2ου Ειδικού Σχολείου Κέρκυρας που παρέλασαν πρώτοι , ενώ ακολούθησαν με την ίδια ζέση στα χειροκροτήματα και στη συγκίνηση οι μαθητές /τριες του 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων, του 2ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων – Πλάτωνα Νυμφών, του Δημοτικού Σχολείου Καρουσάδων, του Γυμνασίου Καρουσάδων, του Γυμνασίου Θιναλίων και του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Κασσιώπης .

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας τόνισε πως ήταν μια παρέλαση αντάξια του πολιτισμού και της ιστορίας, τη μεγαλοπρέπεια της οποίας απέδωσαν οι μαθητές/τριες και οι τρεις φιλαρμονικές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Ευχαρίστησε δε τον Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρο Αγγελόπουλο , όσους προετοίμασαν την παρέλαση και βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της, όσους συμμετείχαν, τους ιερείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, τους μουσικούς των Φιλαρμονικών , το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας , το Αστυνομικό τμήμα Παλαιοκαστριτών αλλά και όσους είχαν την ευθύνη και εποπτεία.

Εκδηλώσεις φόρου τιμής πραγματοποιήθηκαν πριν την κεντρική εκδήλωση στην έδρα του Δήμου στην Αχαράβη και στις Δημοτικές ενότητες Αγίου Γεωργίου, Εσπερίων και Κασσωπαίων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *