Το 3ο Γενικό Λύκειο στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Η ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 3ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας, συνεπής και ακούραστη στο έργο της, συνεχίζει τις δράσεις μυώντας διαρκώς και άλλα μέλη στις αξίες της. Η χρονιά μας ξεκίνησε με ένα διαφορετικό ψήφισμα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που μας οδήγησε σε μια μοναδική επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Είκοσι τρεις μαθητές και μαθήτριές μας γνώρισαν με βιωματικό τρόπο την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνειδητοποίησαν την αξία της συμμετοχής και του ελέγχου των προσώπων και των θεσμών.
Έτσι, το διάστημα 12-16/10/2022 πραγματοποιήσαμε την εκπαιδευτική εκδρομή μας στις Βρυξέλλες ύστερα από πρόσκληση που εξασφαλίσαμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την Τετάρτη 12/10 και την Πέμπτη 13/10 τα παιδιά μας επισκέφτηκαν τη μεγάλη αίθουσα της Ολομέλειας της Ε.Ε. ενώ σε άλλη αίθουσα «στρογγυλής τραπέζης» έγινε βιωματικό εργαστήριο με την κ. Παπασωτηρίου, μέλος της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εκεί παραδώσαμε το βιβλιαράκι με τις ενταγμένες στο πρόγραμμα δημιουργίες των παιδιών μας καθώς και το ψήφισμά μας για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τα δύο πρώτα βράδια της εκδρομής τα παιδιά μας απόλαυσαν σε δείπνο τη ζεστή φιλοξενία των Ελλήνων ευρωβουλευτών μας κ. Κώστα Παπαδάκη και κ. Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου. Στις στοχευμένες γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα περιηγήσεις μας στις Βρυξέλλες, στο Βατερλώ, στη Γάνδη, στην Μπριζ και στο Λουξεμβούργο είχαμε μαζί μας ως ξεναγούς τις δύο υπεύθυνες των πολιτικών γραφείων των ανωτέρω βουλευτών, κ. Πέτρου και κ. Κοτσοφίτη.
Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο πολύτιμες εμπειρίες για τα παιδιά μας, επιστέγασμα μιας προσπάθειας ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσής τους ως αυριανούς πολίτες. Ήταν μια εκπαιδευτική εκδρομή που θα γίνει η κινητήρια αφορμή για καινοτόμες και μοναδικές στο είδος τους δραστηριότητες για τα δεδομένα της Κέρκυρας.
Η Διευθύντρια
Ιφιγένεια Ρακοπούλου
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες
Μαρία Ανυφαντή, Ευτυχία Κούστα, Θεοδώρα Παπαδοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *