Στη Ζάκυνθο θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες, το 5ο Παγκόσμιο συνέδριο στη «Γενετική, Γηριατρική και στην έρευνα των Νευροεκφυλιστικών νόσων», «Genedis 2022».

Το τριήμερο παγκόσμιο συνέδριο θα ανοίξει τις πύλες του στις 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα συνέδριο υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος στο οποίο συμμετάσχουν ομιλητές και διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες από παγκοσμίου φήμης ερευνητικά κέντρα.

«Το GeNeDis είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που προβάλλει τη χώρα μας και το επιστημονικό δυναμικό της και συμβάλλει στην ανάδειξη των θεμάτων των επιστημών της Γενετικής, της Nευροεπιστήμης, της Βιοπληροφορικής και της Έρευνας και Πρόληψης νευροεκφυλιστικών ασθενειών»», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού́ Ερευνητικού́ Κέντρου του Ιονίου Πανεπιστήμιου, Προέδρος της HIAAD , Καθηγητής, Παναγιώτης Βλάμος, που θα προεδρεύσει της Επιστημονικής Επιτροπής του GeNeDis 2022.

Συγκεκριμένα, στο συνέδριο θα αναπτύξουν ομιλίες σαράντα προσκεκλημένοι ομιλητές από ιδρύματα όπως, το Johns Hopkins, την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, το European Molecular Biology Laboratory (EMBL) και το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Παράλληλα θα διεξαχθούν οι παρουσιάσεις 125 άρθρων και διεκπεραιωθούν τρεις συναντήσεις εργασίες (workshops) . Το συνέδριο εμπεριέχει τρία διαφορετικά προγράμματα, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των συμμετεχόντων, ενώ οι ομιλίες των κεντρικών ομιλητών θα γίνονται livestream μέσω του YouTube.

«Η θεματική του συνεδρίου “Ψηφιακός μετασχηματισμός στον τομέα των νευροεκφυλιστικών ασθενειών» είναι ζωτικής σημασίας πεδίο και τονίζει τον διεπιστημονικό χαρακτήρα του συνεδρίου», επισημαίνει ο καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος.

To φετινό GeNeDis θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο και μέχρι τώρα καταγράφει 104 εγγεγραμμένους δια ζώσης συμμετέχοντες και 681 εγγεγραμμένους εξ αποστάσεως, με τον ενδιαφέρον συμμετοχής να αυξάνονται καθημερινά.

Το «GeNeDis 2022», τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και διοργανώνεται για πέμπτη φορά, από το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ηλεκτροφυσιολογίας Ανθρώπου (Bi.H.E.Lab ) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *