Ομιλία Αλ.Αυλωνίτη στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου και Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής

«Τιμώντας τη μουσική μας παράδοση, να δημιουργήσουμε και να καταθέσουμε φάκελο τεκμηρίωσης και στοιχείων που θα συνηγορούν για την ανάδειξη της Κέρκυρας ως «Νησί της Μουσικής», με στόχο την άντληση χρηματοδοτήσεων για εκδηλώσεις και αρωγή στα πολιτιστικά σωματεία» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου και Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής, ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Τόνισε επίσης «την αναγκαιότητα ποιοτικών εκδηλώσεων, οι οποίες απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, δημιουργούνται και οργανώνονται για την ψυχαγωγία όλων και προσφέρουν τα μέγιστα στην πολιτιστική καλλιέργεια.
Ανοικτές εκδηλώσεις, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς, πολιτισμός για όλους και όλες».

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Αλ. Αυλωνίτη:

«Με μεγάλη ικανοποίηση βρίσκομαι μαζί σας σήμερα και χαιρετίζω την έναρξη του Συνεδρίου και του Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα. Είναι εξόχως σημαντική η διοργάνωση ενός τέτοιου πολιτιστικού γεγονότος, που στόχο έχει να αναδείξει και να προβάλει την Επτανησιακή Μουσική σε όλες τις εκφάνσεις της.

Οι Φιλαρμονικές, η λαϊκή μουσική των Επτανήσων, η όπερα, οι μαντολινάτες, η συμφωνική μουσική, η ιδιαίτερη επτανησιακή εκκλησιαστική μουσική και ψαλτική, οι χορωδίες, τα ωδεία μας και τα Μουσικά Σχολεία που προσφέρουν τα μέγιστα στη συνέχιση της μουσικής παράδοσης, βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης αυτές τις ημέρες που θα διαρκέσει το Συνέδριο σας.
Ελπίζω κι εύχομαι αυτή η διοργάνωση να τύχει θερμής αντιμετώπισης, όπως της αρμόζει και να γίνει θεσμός στο πέρασμα του χρόνου. Όχι μόνο γιατί μέσω αυτής αναδεικνύεται ακόμη ένα συγκριτικό πλεονέκτημα των νησιών μας, το οποίο από μόνο του θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για προσέλκυση πολιτιστικού τουρισμού, αλλά γιατί επιπλέον αποδεικνύει ότι οι συνδετικοί ιστοί των Επτανήσων είναι άρρηκτοι και ως εκ τούτου δύναται να αποτελέσει δομικό, θεμελιακό στοιχείο για την συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Βρίσκομαι σήμερα μαζί σας εδώ και για έναν ακόμη λόγο: Με τη θεσμική μου παρουσία ως βουλευτής επιθυμώ να καταδείξω την αναγκαιότητα τέτοιου είδους ποιοτικών εκδηλώσεων, οι οποίες απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, δημιουργούνται και οργανώνονται για την ψυχαγωγία όλων και προσφέρουν τα μέγιστα στην πολιτιστική καλλιέργεια.

Ανοικτές εκδηλώσεις, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς, πολιτισμός για όλους και όλες. Αυτό στηρίζω με τη σημερινή παρουσία μου εδώ, αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση των διοργανωτών.

Τέλος, θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή και το βήμα που μου δίνετε να καταθέσω ακόμη μια φορά την πρότασή μου για τη δημιουργία φακέλου τεκμηρίωσης και στοιχείων που θα συνηγορούν για την ανάδειξη της Κέρκυρας ως «Νησί της Μουσικής», με στόχο την άντληση χρηματοδοτήσεων για εκδηλώσεις και αρωγή στα πολιτιστικά σωματεία μας. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τους τα πολιτιστικά σωματεία αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσχέρειες στο έργο τους, κυρίως εξαιτίας της ανυπαρξίας κρατικής πρόνοιας για παροχή πόρων και ελαφρύνσεις στην καθημερινή λειτουργία τους, ιδιαιτέρως στην παρούσα συγκυρία που η ακραία ακρίβεια πλήττει όλη την κοινωνία.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, θέλω να συγχαρώ θερμά τη Χορωδία Κέρκυρας και το Κέντρο Επτανησιακής Μουσικής για τις κοπιώδεις προσπάθειές τους για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ και του Συνεδρίου Επτανησιακής Μουσικής, να προτρέψω τους συνδιοργανωτές, φορείς της Αυτοδιοίκησης να ενισχύσουν έμπρακτα και να στηρίξουν περαιτέρω τη διοργάνωση και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και τις παράλληλες εκδηλώσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *