Σπύρος Κροκίδης: Επιβάλλεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία στα θέματα του τομέα της υγείας

Έμπλεος ανησυχίας και διακατεχόμενος από έντονο προβληματισμό παρακολουθώ τις τελευταίες διαδραματιζόμενες εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, με το κύμα των παραιτήσεων εξαίρετων ιατρών και διακεκριμένων συμπολιτών μας και συμπολιτισσών μας, αλλά και το συγκρουσιακό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των συνδικαλιστών και της διοικήσεως, αλλά και την έντονη πολιτική αντιπαράθεση.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας, συνιστώ σε όλους μας να διατηρήσουμε την νηφαλιότητα μας και την ψυχραιμία μας. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η συνεχής αναβάθμιση των παρεχομένων ιατρικών υπηρεσιών, η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο και τα οποία προβλήματα έρχονται από βάθος χρόνου, όπως το πρόβλημα της υποστελέχωσης. Εδώ οφείλω να επισημάνω ότι πλέον στην φαρέτρα μας υπάρχει και η ψηφισθείσα τροπολογία του Υπουργείου Υγείας με την ένταξη Νοσοκομείου μας στην Α! προβληματική ζώνη των υγειονομικών δομών της χώρας, αλλά και τις προσπάθειες με τους διαγωνισμούς που ήδη τρέχουν για την πρόσληψη 8 ιατρών και 52 νοσηλευτών και νοσηλευτριών.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ούτε να μηδενίζουμε τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί στο πρόσφατο παρελθόν για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με την πανδημία της Covid 19, όπου το νοσοκομείο μας στάθηκε όρθιο και με επάρκεια αντιμετώπισε αυτή την υγειονομική κρίση. Ούτε βεβαίως θα πρέπει να κλείνουμε τα μάτι ή να κρύβουμε κάτω από το χαλάκι τα προβλήματα τα οποία είναι σε όλους μας γνωστά. Κανείς όμως δεν διαθέτει το μαγικό ραβδάκι για να λυθούν, ως δια μαγείας, τα χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ. Πολύ περισσότερο όταν αναφερόμαστε στην χώρα μας, η οποία πριν από λίγο εξήλθε από την δεκαετή οικονομική κρίση των μνημονίων. Η Κυβέρνηση όμως της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει σε αυτό το χρονικό διάστημα που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, ότι θέτει σε προτεραιότητα τα θέματα της υγείας του Ελληνικού λαού και την στήριξη του ΕΣΥ. Απαιτείται όμως ο επανασχεδιασμός του και η προσαρμογή του στις σύγχρονες απαιτήσεις και στα οικονομικά δεδομένα της εποχής μας.
Τέλος θέλω να αναφερθώ και στη δέσμευση του Πρωθυπουργού μας του Κυριάκου Μητσοτάκη από εδώ από το νησί μας για την επανασύσταση των 13 Υ.Π.Ε και βέβαια για την επανασύσταση της Υ.Π.Ε Ιονίων Νήσων, δέσμευση η οποία θα λάβει σάρκα και οστά μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *