Αλέξης Αλεξάκης: Να αντικατασταθεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου

Ο επικεφαλής της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Αλεξάκης σε ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά την αντικατάσταση της Διοίκησης του Νοσοκομείου μετά τα όσα έχουν εξελιχθεί τελευταία. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Σε πρόσφατα δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε τις παραιτήσεις τριών γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό για το μέλλον των συνθηκών περίθαλψης των πολιτών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι παραιτηθέντες γιατροί επικαλούνται δυσμενές κλίμα εντός του νοσοκομείου, γεγονός που τους οδήγησε στην απόφαση τους.
Και στο παρελθόν η απομάκρυνση γιατρών και υγειονομικών λειτουργών έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία, ενώ το φώς της δημοσιότητας έχουν δει περιστατικά άνισης μεταχείρισης έως και τιμωρητικής συμπεριφοράς από την πλευρά της διοίκησης. Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν την στιγμή που το νοσοκομείο Κέρκυρας αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης, με το Υπουργείο Υγείας αλλά και την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να ολιγωρούν για την αποκατάσταση του ζητήματος.
Στο επίκεντρο όλων αυτών των εξελίξεων όμως τίθεται η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και οι ανθρώπινες συνθήκες περίθαλψης των συνανθρώπων μας, οι οποίοι βιώνουν ανασφάλεια και φόβο. Η συστηματική απαξίωση των υποδομών υγείας του νησιού είναι δεδομένη και γεννά πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα που οδηγούν σε αυτό, αλλά και για τα μέσα που μετέρχονται συγκεκριμένοι ανώτεροι και ανώτατοι λειτουργοί του συστήματος.
Καλούμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ να προβούν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις, να αποκατασταθεί το πρόβλημα υποστελέχωσης τόσο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας όσο και των υποδομών πρωτοβάθμιας φροντίδας και βεβαίως να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο αντικατάστασης του διοικητή του ΓΝΚ, δεδομένου ότι πληθαίνουν τα περιστατικά ανεπαρκούς άσκησης των καθηκόντων του.
Δεν νοείται οι πολίτες της Κέρκυρας να βιώνουν διαχρονικά αβεβαιότητα για την ασφάλεια της υγείας τους, δίχως ανταπόκριση από την πολιτεία και τα θεσμικά όργανα. Κάθε μέρα που περνά χωρίς αποτέλεσμα για την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου, σημαίνει αυξημένο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού και για οτιδήποτε συμβεί πρέπει κάθε αρμόδιος να βρεθεί προ των ευθυνών του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *