Δημοσιογράφος του National Geographic καλεσμένη του Κεντρικού Δήμου -Σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Μ. Βρετανίας

Ο πολιτισμός και οι εναλλακτικές δραστηριότητες ήταν το κύριο αντικείμενο του ενδιαφέροντος δημοσιογράφου του NationalGeographic που επισκέφθηκε το νησί μας ως φιλοξενούμενη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Η δημοσιογράφος ZoëMcIntyre επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και το Ιστορικό Δημαρχείο SanGiacomo και είχε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου.

Η εκπρόσωπος του δημοφιλούς περιοδικού NationalGeographicTraveller,κ.Mclyntyre,επισκέφθηκετο νησί μας, το διάστημα 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, με στόχο τη συλλογή του απαραίτητου υλικού για τη συγγραφή αφιερώματος στο NationalGeographicTravelerώστε να προωθήσει την Κέρκυρα ως ιδανικό προορισμό στο βρετανικό κοινό. Σημειώνεται ότι το εν λόγω περιοδικό έχει κυκλοφορία περί τα 60.000 τεύχη μηνιαίως.
Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, η δημοσιογράφος κατέγραψε χρήσιμες πληροφορίες για το πολιτισμικό υπόβαθρο της Κέρκυρας αλλά και για την πλούσια πολιτιστική μας πραγματικότητα, η οποία – σύμφωνα και με τις δηλώσεις της Αντιδημάρχου – είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των δεκάδων Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Πολιτιστικών μας Σωματείων, που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι o πολιτισμός της Κέρκυρας είναι ζωντανός, εμπνέεται από το πλούσιο παρελθόν και τη μουσική μας παράδοση, δημιουργεί στο παρόν και χτίζει το μέλλον ανοίγοντας συνεχώς νέους ορίζοντες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η δημοσιογράφος του NationalGeographic για τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας καθώς αυτό εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και προτείνει μια ιδιαίτερη εμπειρία στους επισκέπτες. Εξάλλου, η θεματική ενότητα του πολιτισμού είναι μια από τις τρεις, μαζί με τη φυσική ομορφιά και τις εναλλακτικές δραστηριότητες, που επικεντρώνει το ενδιαφέρον του αφιερώματος για το νησί μας. Η δημοσιογράφος του NationalGeographic ξεναγήθηκε στην πόλη της Κέρκυρας και επισκέφθηκε σημαντικούς χώρους πολιτισμού. Επίσης, διοργανώθηκε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό πρόγραμμα επαφής με την κερκυραϊκή φύση μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες ορισμένες εκ των οποίων αφορούσαν περιπατητικά μονοπάτια και πεζοπορία στο βόρειο τμήμα του νησιού (walkingandhikingtrails) αλλά και ιππασία στο νότιο τμήμα της Κέρκυρας. Συγχρόνως, η υπηρεσία Τουρισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας παρείχε στη δημοσιογράφο όλο το απαραίτητο ψηφιακό υλικό προκειμένου να έχει έγκυρη και πληρέστατη πληροφόρηση. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας ευχαρίστησε την Διευθύντρια ΕΟΤ Η. Βασιλείου και Ιρλανδίας Ελένη Σκαρβέλη για τις στοχευμένες δράσεις προβολής που προωθεί για την Κέρκυρα.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο presstrip, διοργανώθηκε, κατόπιν σχετικού αιτήματος που υπέβαλε το γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *