ΛΑ.ΣΥ: «Σε τραγική κατάσταση η παιδική χαρά στη Σπηλιά»

Καθημερινά εκατοντάδες γονείς και παιδιά αλλά και επισκέπτες του νησιού έρχονται αντιμέτωποι με τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στις παιδικές χαρές της πόλης της Κέρκυρας.  Οι ανεπαρκέστατες υποδομές του νησιού –λαμβάνοντας υπόψη και τον υπερδιπλασιασμό του πληθυσμού κατά την καλοκαιρινή σεζόν– όχι μόνο δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες των παιδιών για άθληση και αναψυχή, αλλά εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών.

Ιδιαίτερους κινδύνους εγκυμονεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παιδική χαρά στη Σπηλιά (Παλαιό Λιμάνι), που έχει και πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.

 

Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένα στοιχεία:

 

  • Τμήματα της ξύλινης περίφραξης έχουν σπάσει και έχουν πεταχτεί στο πεζοδρόμιο με  τις ξυλόβιδες να εξέχουν σε πολλά σημεία. Η περίφραξη που έχει απομείνει γέρνει και είναι θέμα χρόνου η κατάρρευσή της.
  • Έχει φθαρεί ο συνθετικός χλοοτάπητας και έχουν σχηματιστεί λακκούβες εντός της παιδικής χαράς.
  • Η μια τραμπάλα έχει σπάσει στη μέση ενώ στη δεύτερη λείπουν χειρολαβές.
  • Η μια από τις 2 τσουλήθρες είναι σπασμένη.
  • Στην είσοδο της παιδικής χαράς υπάρχει ακάλυπτο φρεάτιο.
  • Δεν υπάρχει φωτισμός.

 

Γενικότερα, ο χώρος  έχει πολλές «παγίδες», οι οποίες μέχρι τώρα έχουν οδηγήσει, ευτυχώς, μόνο σε μικροτραυματισμούς παιδιών. Όμως ο κίνδυνος υπάρχει και για τους γονείς ακόμα και τους περαστικούς.  Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις υπόλοιπες παιδικές χαρές (Γαρίτσα, Μαντούκι). Η δημοτική αρχή έχει ανακοινώσει ότι από 23/08/2022 έχει υπογραφεί σύμβαση για επισκευή – αναβάθμιση των παιδικών χαρών, όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ώστε μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες να αφήνονται οι υπάρχουσες υποδομές στην τύχη τους και να πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για τα παιδιά μας.

 

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Δημοτική Αρχή;

 

  • Οι παιδικές χαρές που λειτουργούν έχουν πιστοποίηση σε ισχύ;
  • Πότε προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης – αναβάθμισης;
  • Μέχρι να συμβεί αυτό, ποια μέτρα θα πάρει ώστε οι υπάρχουσες να λειτουργούν χωρίς να αποτελούν πηγή κινδύνου για τα παιδιά και τους γονείς;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *