Πέραν της επιβίωσής μας τον χειμώνα… του Παντελή Σαββίδη

Πέραν της επιβίωσής μας τον χειμώνα, υπάρχουν τρία ζητήματα τα οποία, νομίζω, πρέπει να μας απασχολήσουν ως κοινωνία.
-Το ένα είναι το ερώτημα αν θα γίνει πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας.
-Το δεύτερο η διεθνής συκοφάντηση της Ελλάδας απο τον τούρκο πρόεδρο.
-Το τρίτο οι μετεκλογικές συνεργασίες. Στην ουσία, η χώρα μπήκε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
Θα είμαι λακωνικός.
1.-Όλα δείχνουν πως η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο. Κατά την δική μου εκτίμηση, είναι δύσκολο να μπει σε μια τέτοια περιπέτεια. Μια σύγκρουσή της με την Ελλάδα έχει μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας και δεν είναι σίγουρο ποιος θα είναι ο κερδισμένος. Δεύτερον, δεν νοείται πως θα γίνει αποδεκτή μια εδαφική απώλεια απο τον ελληνικό εθνικό κορμό. Καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί την επόμενη μέρα. Και οτιδήποτε επενδύεται ως αμυντική υποδομή στην περιοχή και ως αμυντικός σχεδιασμός θα αμφισβητηθεί. και δεν εννοώ μόνο τις ελληνικές προσπάθειες. Μια παρατεταμένη ελληνοτουρκική ρήξη δεν συμφέρει κανέναν. Ούτε και μια ενίσχυση της Τουρκίας.
Δυστυχώς, σ αυτό το τοξικό κλίμα θα πάμε ως τις τουρκικές εκλογές.
2.-Οι συκοφαντικές κατηγορίες του τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας δεν θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις χώρες που γνωρίζουν την τουρκική προκλητικότητα. Ωστόσο πρέπει να αντιμετωπιστούν. Δυστυχώς, η Ελλάδα ενώ έχει σχετικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να αναλάβουν έναν τέτοιο ρόλο δεν το κάνει. Επανειλημμένως, επίσης, έχω προτείνει ένα απο τα τρία κανάλια της κρατικής τηλεόρασης να αναλάβει τον ρόλο ενημέρωσης της διεθνούς-και τουρκικής- κοινής γνώμης σε σοβαρό επίπεδο. Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις για την πολιτική της χώρας.
3.-Το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών είναι, επίσης, πολύ σοβαρό. Οι απορρίψεις συνεργασίας μεταξύ των τριών πρώτων κομμάτων, βάζουν και άλλους παράγοντες στο παιχνίδι, όπως η Ελληνική Λύση σε σημείο που να συζητείται διεθνώς μια συνεργασία Κεντροδεξιάς και Ακροδεξιάς στην Ελλάδα.
Θα αποτελέσει η Ελλάδα ψηφίδα στην διαμόρφωση ενός ακροδεξιού κυβερνητικού παζλ στην Ευρώπη;

Πηγή:www.facebook.com/pantelis.savvidis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *