«Οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας»

Σε κάθε αφιέρωμα των διεθνών Μέσων στο οποίο παρουσιάζονται οι πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, ανάμεσα στο Κάθισμα, το Πόρτο Κατσίκι, το Σαρακήνικο και τη Βοϊδοκοιλιά, θέση βρίσκει παραδοσιακά και μια παραλία που οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε.

Η αλήθεια είναι πως το Βουτούμι ή αλλιώς «οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας» δεν έχει κερδίσει στον εγχώριο τουρισμό την προβολή που αξίζει, γεγονός που θεωρείται παράλληλα μεγάλο ατού του, καθώς με τον τρόπο αυτό παραμένει ακόμα και εν έτει 2022 ένας «κρυφός» Παράδεισος για λίγους.

Το Βουτούμι βρίσκεται στους Αντίπαξους και με αντικειμενική ματιά, αποτελεί μια από τις ιδιαίτερες παραλίες της χώρας. Ο συνδυασμός των χρωμάτων, της σχεδόν λευκής άμμου, των ολόλευκων βοτσάλων και των καταγάλανων νερών, χαρίζει από ψηλά την αίσθηση πως εκεί όλα μοιάζουν και είναι εύθραυστα και ονειρικά, σαν να αιωρούνται τα βότσαλα στα διαυγή

Το πράσινο που κυκλώνει την παραλία χαρίζει έξτρα χρώμα στο λευκό και το τυρκουάζ που πρωταγωνιστούν, ενώ τα πανύψηλα δέντρα σε κάποιες περιπτώσεις μοιάζουν να βουτούν κυριολεκτικά μέσα στο νερό. Τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και το φυσικό κάλλος που περιβάλλει το Βουτούμι δεν το συναντάς εύκολα, γι’ αυτό άλλωστε οι λάτρεις των Παξών παίρνουν το καραβάκι κάθε καλοκαίρι για να κάνουν τις βουτιές στα νερά του.

Τα σκάφη που αράζουν στην παραλία είναι τα μόνα που σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα, χωρίς τελικά να καταφέρνουν να κλέψουν κάτι από τη γραφικότητα της εν λόγω παραλία.

Μια ανάσα απ’ τους Παξούς

Οι Αντίπαξοι βρίσκονται ακριβώς δίπλα στους Παξούς, για την ακρίβεια τα δύο νησιά χωρίζονται από 5,5 μίλια θάλασσας. Πρόκειται για ένα νησάκι μια σταλιά με υπέροχες παραλίες, με πρωταθλητή φυσικά το Βουτούμι, το οποίο φιγουράρει περήφανα στα περιοδικά ακόμα και των πιο όμορφων παραλιών της Ευρώπης.

Ο χαρακτηρισμός «κρυμμένη», όπως είπαμε και παραπάνω, παίζει πολύ δίπλα στο όνομα της συγκεκριμένης παραλίας και ο λόγος που διατηρεί ακόμα το χαμηλό, σχεδόν ντροπαλό προφίλ της, οφείλεται ξεκάθαρα στην τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

Στο Βουτούμι δεν θα απολαύσεις ίχνως οργάνωσης, ωστόσο τα δέντρα χαρίζουν την απαραίτητη σκιά, ειδικά αν βρεθείς εκεί νωρίς το πρωί ή λίγο πιο αργά το μεσημέρι. Για να προμηθευτείς νερό, καφέ και σνακ υπάρχουν τα γύρω ταβερνάκια, στα οποία μπορείς να μείνεις και για φαγητό μετά το μπάνιο σου. Γενικά, να είσαι προετοιμασμένος για το ότι όταν αντικρύσεις το μέρος, δεν θα μπορέσεις εύκολα να απολαύσεις τόση ομορφιά.

Αρκούν μερικές φωτογραφίες από την παραλία για να σε πείσουν πως αυτό το καλοκαίρι πρέπει να δώσεις στο μικρό νησί του Ιονίου χρόνο, ώστε να σου επιστρέψει εκείνο εικόνες και ενέργεια που θα θυμάσαι όλο τον χειμώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *