Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης στη στάση εργασίας του Σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Ο Αλ.Αυλωνίτης στην στάση εργασίας του Σωματείου Οδηγών των εν Κερκύρα Τουριστικών Επιχειρήσεων
Στο αεροδρόμιο Κέρκυρας βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, συμπαραστεκόμενος στην στάση εργασίας που πραγματοποίησε το Σωματείο Οδηγών των εν Κερκύρα Τουριστικών Επιχειρήσεων, διεκδικώντας την υπογραφή τοπικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ανθρώπινα ωράρια εργασίας. Ο κ. Αυλωνίτης συνομίλησε με τη διοίκηση του σωματείου, συναντήθηκε με εργαζόμενους σε τουριστικά λεωφορεία και δήλωσε, για ακόμη μια φορά, την πλήρη στήριξή του στα αιτήματα του κλάδου.

Στις δηλώσεις του ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης είπε: «Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων είναι σκληρά εργαζόμενοι συμπολίτες μας, οι οποίοι όπως και η πλειοψηφία των εργαζόμενων στον τουρισμό αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων. Αυτό το καθεστώς «γαλέρας» που εσχάτως τείνει να γίνει κανόνας πρέπει να σταματήσει με κρατική παρέμβαση. Δυστυχώς η κυβέρνηση των «αρίστων» διέλυσε τα εργατικά δικαιώματα με τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί αφόρητες συνθήκες εργασίας. Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων έρχονται αντιμέτωποι με εξοντωτικά ωράρια, 14ωρη εργασία ημερησίως και σε πολλές περιπτώσεις και περισσότερο, αμοιβές κατώτερες της προσφερόμενης υπηρεσίας, τριετίες και επιδόματα που δεν υπολογίζονται και άρνηση της πλειοψηφίας των εργοδοτών για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων».

Επιπλέον ο κ. Αυλωνίτης καυτηρίασε τις αδικίες που δημιουργούνται εις βάρος εργαζομένων στον ίδιο κλάδο, οι οποίες διαιωνίζονται ελλείψει ελέγχων και καταγραφής αυθαιρεσιών από τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου, που αποτελούνται από εκπροσώπους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Τροχαίας και του ΣΕΠΕ, τα οποία είναι αρμόδια για τις επιθεωρήσεις.

Ο βουλευτής βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους εργαζόμενους στον κλάδο προκειμένου να βοηθήσει με όποιον τρόπο κρίνεται χρήσιμος για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *