Νέα Αρχή: «Έκαστος εφ’ ω ετάχθη»

H Δημοτική Παράταξη “Νέα Αρχή“, σχετικά με την έγκριση Προϋπολογισμού του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για το έτος 2024 σημειώνει:

«Ένας επιτυχημένος προϋπολογισμός οφείλει να αποτυπώνει το πολιτικό όραμα της εκάστοτε διοίκησης, εντάσσοντας έργα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών – στις ανάγκες του τόπου και των πολιτών. Έργα που δημιουργούν προϋποθέσεις ευοίωνου μέλλοντος.

Ένας Προϋπολογισμός πρέπει και οφείλει να αποτελεί μέρος ενός Σχεδίου, με όραμα και προοπτική Ανάπτυξης. Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε προσφάτως στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, αποτελεί έναν ακόμα προϋπολογισμό χωρίς ελπίδα, ο οποίος όπως παραδέχθηκε και ο εισηγητής του, παραπέμπει σε μια αυτοδιοικητική χρονιά λιτότητας.

Μελανό σημείο του φετινού προϋπολογισμού, η έλλειψη στόχευσης και οράματος.

Καμία ένδειξη αναπτυξιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού. Καμία πρόταση αναβάθμισης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας.

Η παράταξη μας ψήφισε παρών σε προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα, θέλοντας να αποτυπωθεί η εναντίωση μας στην γραμμή πλεύσης της νέας διοίκησης, όσον αφορά το οικονομικό πεδίο αλλά και την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και προτάσεων για τα μεγάλα προβλήματα της Νότιας Κέρκυρας.

Τίποτα το νέο, το οραματικό, το ανατρεπτικό και το ελπιδοφόρο δεν ανέδειξε ο πρόσφατος προϋπολογισμός.

Εμφανής επίσης η αδιαφορία της δημοτικής αρχής Χειμαριώτη – Σαγιά για τα τοπικά συμβούλια και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην βελτίωση των προβλημάτων της κάθε κοινότητας.

Η ψήφιση του προϋπολογισμού ενός Δήμου, αποτελεί θέμα ύψιστης σημασίας, διότι πέρα της καθοριστικής συμβολής του στην χρηματοδότηση των Δημοτικών Προγραμμάτων και Υπηρεσιών, ο Προϋπολογισμός λειτουργεί και ως φάρος για την πορεία της Δημοτικής Αρχής στην αυτοδιοικητική χρονιά που τρέχει. Αποτελεί ουσιαστικά τον καθρέπτη για τον τρόπο δράσης της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τα έργα υποδομών, τα αναπτυξιακά προγράμματα, τις πάγιες ανάγκες καθώς και τις επιβαρύνσεις (Δημοτικά Τέλη).

Ο Προϋπολογισμός που ψηφίστηκε παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της στρατηγικής σχεδίασης και του καταμερισμού των Δημοτικών πόρων ανά Δημοτικό Διαμέρισμα. Ένας Προϋπολογισμός μακριά από τις προτεραιότητες και τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας.

Λένε ότι όταν ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι. Στην δικιά μας περίπτωση (προϋπολογισμός), εκτός από τους ανθρώπους, δυστυχούν και τα νούμερα.

Δεν στηρίξαμε λοιπόν τον προϋπολογισμό, ως άτολμο – αντιαναπτυξιακό και αναμένουμε την επόμενη αναθεώρηση για να δούμε ποιες θα είναι οι βελτιώσεις της δημοτικής αρχής, ούτως ώστε να επανατοποθετηθούμε. Ένας κυριολεκτικά τυφλός προϋπολογισμός, επιτομή της αντίληψης «πάμε και όπου βγει» που σίγουρα σύντομα θα συγκρουστεί μετωπικά με την σκληρή πραγματικότητα.

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *