Φανή Τσιμπούλη: «Αναγκαία η αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας»

Μιλώντας στο πλαίσιο της εκπομπής ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Φανή Τσιμπούλη προανήγγειλε την αύξηση των τελών καθαριότητας. Η κυρία Τσιμπούλη τόνισε ότι η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός του νησιού έχει επιβαρύνει τα οικονομικά του Δήμου με αποτέλεσμα να απαιτούνται περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 12 περίπου είναι από τα ανταποδοτικά, ενώ 10 εκατομμύρια ευρώ, εκρέουν από άλλους κωδικούς για να ενισχύσουν την μεταφορά των απορριμμάτων. Η κυρία Τσιμπούλη επεσήμανε ότι για πολλά χρόνια, δεν έχει γίνει αύξηση των τελών, η τελευταία έχει γίνει το 2007.

Η μεταφορά των απορριμμάτων ουσιαστικά είναι το άγος που κυριαρχεί στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, όπως είπε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και αυτή η κατάσταση θα εξακολουθήσει να ισχύει και τα επόμενα χρόνια, αφού έχουν ναυαγήσει μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειες για την δημοπράτηση του Εργοστασίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζονται λύσεις όπως η αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης με στόχο τη μείωση των μεταφερόμενων ποσοτήτων των απορριμμάτων για να υπάρχει μείωση του απαιτούμενου κόστους μεταφοράς.

Η κυρία Τσιμπούλη επίσης αναφέρθηκε και στα χρέη που υπάρχουν εξ αιτίας της μεταφοράς των απορριμμάτων αφού η ΔΙΑΔΥΜΑ απαιτεί ένα ποσό γύρω στις 700.000 ευρώ κάτι που συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση των στελεχών της με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, καθώς και μια οικονομική απαίτηση από τον ΦΟΔΣΑ Ηπείρου ύψους 1,2 εκατ. ευρω.

Τέλος σε εξείξη βρίσκεται η διαδικασία άδειας τραπεζοκαθισμάτων με τους επιχειρηματίες να προσέρχονται στην αρμόδια υπηρεσία να εξοφλούν προηγούμενα χρέη και να λαμβάνουν την άδεια των τραπέζοκαθισμάτων. Ενώ στον προϋπολογισμό υπάρχει κωδικός οφειλών που ανέρχονται στα 38 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος δύσκολα μπορούν να εισπραχθούν, αφού κάποια από αυτά θα έχουν παραγραφεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *