Δημήτρης Μπιάγκης για την αξιοποίηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Ο Βουλευτής Κέρκυρας και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, κατόπιν συνεργασίας με τον Τομέα Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με τη δυνατότητα αξιοποίησης και ενίσχυσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Α.Β.Ε.Ε. (Ε.Α.Σ.) σε σχέση με τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για την αμυντική βιομηχανία.
Στην ερώτηση επισημαίνεται η ευκαιρία για την Ελλάδα να ενισχύσει την αμυντική της βιομηχανία μέσω της ενεργής συμμετοχής των Ε.Α.Σ. στο πρόγραμμα Act in Support Ammunition Production (A.S.A.P.) και στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανική στρατηγική European Defense Industry Program (E.D.I.P.) μέχρι το 2030.
Ο βουλευτής Δ. Μπιάγκης καλεί την κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί τα Ε.Α.Σ. λειτουργούν ως απλός υποπρομηθευτής ξένης εταιρείας, αναλαμβάνοντας μόνον ένα μικρό μέρος της παραγωγής των βλημάτων διαμετρήματος 155 mm και μάλιστα με δυσανάλογα υψηλό κόστος σε σχέση με τα αντίστοιχα οφέλη, παρά τις αντικειμενικές δυνατότητες της εταιρείας και τις προοπτικές αξιοποίησης των αποφάσεων της Ε.Ε. για την κοινή αμυντική πολιτική. Ζητά επίσης από τους αρμόδιους Υπουργούς να τοποθετηθούν ως προς την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος ενίσχυσης των γραμμών παραγωγής των Ε.Α.Σ., ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί από μία αγορά ιδιαίτερα υψηλής ζήτησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *