Στην Κέρκυρα ο υφ. Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος – “Φως” για το οικόπεδο των νέων Φυλακών στη Βόρεια Κέρκυρα.

Την Κέρκυρα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης τους, συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανο Γκίκα, επισκέφτηκαν χθες τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιάννη Κοντό και μέλη του Δ.Σ. όπου ετέθη μετ’ επιτάσεως η ανάγκη μεταφοράς των Φυλακών Κέρκυρας εκτός του αστικού ιστού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής μαζί με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, μετέβησαν στην περιοχή Ρεκίνι της Β. Κέρκυρας για επιτόπιο έλεγχο σε δημόσια έκταση που ανήκει στον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων. Παρόν ήταν και ο Δήμαρχος Β. Κέρκυρας και Αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιώργος Μαχειμάρης.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφτηκε επίσης τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Αλέξανδρο Δήμου.

Επισκέφτηκαν επίσης την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, όπου συζήτησαν με τον Ταξίαρχο Σπύρο Σκολαρίκη και τον Υποστράτηγο Γεώργιο Βασιλείου για όλα τα θέματα που απασχολούν την Υπηρεσία.

Τόσο ο κ. Γκίκας, όσο και οι κ.κ. Σκολαρίκης και Βασιλείου, ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και ζήτησαν μετ’ επιτάσεως την σημαντική ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας σε μόνιμη βάση, ενώ ζήτησαν τουλάχιστον 70 άτομα προσωπικό, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει η Υπηρεσία στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες κατά τους τουριστικούς μήνες.

Συζήτησαν επίσης την εγκατάσταση Τοπικού Αστυνόμου στον Αϊ Γιάννη, μια περιοχή όπου παρατηρείται υψηλή παραβατικότητα.

Τέλος, παρέστησαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, για την απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης στους κρατούμενους που παρακολούθησαν το πρόγραμμα κατάρτισης «Μαγειρική Τέχνη και Ζαχαροπλαστική», συνολικής διάρκειας 350 ωρών, το οποίο υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ Ιωαννίνων.

Κατά την επίσκεψη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, η Διευθύντρια των Φυλακών Λίτσα Σταύρου, ενημέρωσε το κυβερνητικό κλιμάκιο για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Φυλακών.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Γκίκας έκανε τη ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τα πρώτα βήματα που έγιναν τα προηγούμενα δύο χρόνια, ξεκινά σήμερα πιο επισταμένα η διαδικασία για την εξεύρεση κατάλληλου οικοπέδου, ώστε να μεταφερθούν οι Φυλακές Κέρκυρας εκτός του αστικού ιστού, σε συνεννόηση και συμφωνία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Επισκεφτήκαμε γι’ αυτόν το σκοπό με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου την περιοχή Ρεκίνι για μια πρώτη επισκόπηση του οικοπέδου του ΦΟΔΣΑ, παρουσία του Δημάρχου Β. Κέρκυρας και Αντιπροέδρου του Οργανισμού Γιώργου Μαχειμάρη.

Στην επίσκεψή μας στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, είχα την ευκαιρία να θέσω το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης και να ζητήσω την απόσπαση ικανού αριθμού προσωπικού της τάξης των 70 ατόμων, ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου.

Είχαμε τέλος τη χαρά να απονείμουμε τα πτυχία στους αποφοίτους του προγράμματος «Μαγειρική Τέχνη και Ζαχαροπλαστική». Ένα πρόγραμμα κατάρτισης που επιβεβαιώνει την άριστη συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΔΥΠΑ. Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια προγράμματα στο μέλλον.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα με πρωτοβουλία του κ. Νικολακόπουλου θα πραγματοποιηθεί συνάντησή μας με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *