Χάλκινη η Εθνική πόλο γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ελλάδα – Ιταλία 7-6

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 θα βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας, η οποία πήρε τη νίκη με σκορ 7-6 επί της Ιταλίας στον μικρό τελικό!
Παίζοντας εκπληκτική άμυνα, ούσα παράλληλα κυριαρχική στα τρία από τέσσερα οκτάλεπτα η Εθνική Ελλάδας πήρε τη νίκη κόντρα στην Ιταλία με 7-6 στον μικρό τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο πόλο γυναικών. Με αυτή τη νίκη η «γαλανόλευκη» πήρε την πρόκριση στους Ολυμπιακού Αγώνες του Παρισιού.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Εθνική να μπαίνει με το πόδι στο γκάζι στο τερέν του ολλανδικού κολυμβητηρίου! Με καλές άμυνες και εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση, οι Ελληνίδες πήραν κεφάλι με δύο τέρματα (2-0). Η Ιταλία βρήκε απάντηση με την Πικότζι, ωστόσο η Ασημάκη έκανε το 3-1 το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο η Ελλάδα μπλόκαρε επιθετικά την Ιταλία και με ακόμη ένα τέρμα διεύρυνε το προβάδισμα της στα τρία τέρματα (4-1). Παρόμοια απόδοση είχαν οι Ελληνίδες και στο τρίτο οκτάλεπτο, καταφέρνοντας να διατηρήσουν το +3, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα γκολ (5-2).

Στο +3 της Εθνικής βρήκε απαντήσει η Ιταλία, η οποία 3.55 για το τέλος έφερε στα ίσα το ματς (6-6). Ένα γκολ της Ελευθεριάδου από τα έξι μέτρα έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ελλάδα (7-6), το οποίο διατηρήθηκε μέχρι τέλους από τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου. Το τέλος του αγώνα βρήκε τις Ελληνίδες να πανηγυρίζουν τη νίκη με σκορ 7-6, τη τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.

Ιταλία (Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσεργκόλ, Βιακάβα 1, Μπανκέλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *