Ν.Ε Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ: Η γυναικοκτονία της εγκύου Γεωργίας ετών 41, στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που μας συγκλονίζει βαθιά.

Πόσα θύματα ακόμη θα θρηνούμε επειδή οι δήθεν σύντροφοι θεωρούν ότι η γυναίκα είναι κτήμα τους και έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω της;

Η απάντηση είμαι μια.
Μηδενική ανοχή.
Καμία γυναικοκτονία!
Καμία λιγότερη!
Ο αριθμός των δολοφονημένων γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας πρέπει να μηδενιστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει καταθέσει τροπολογία, ήδη από το 2021, για τη νομική αναγνώριση του όρου ‘γυναικοκτονία‘, όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη την απέρριψε και την απορρίπτει συστηματικά, όπως δεν κάνει τα αναγκαία, τα απαραίτητα, τα επείγοντα: Την ίδρυση και στελέχωση τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε αστυνομικό τμήμα, σε όλη τη χώρα, με κατάλληλο και επαρκές προσωπικό.

Τη δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες, που να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό και σταθερή χρηματοδότηση. Όπως και ένα πανελλαδικό Δίκτυο Δομών για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Η νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας από την ελληνική Πολιτεία οφείλει να είναι μόνο η αρχή για να εκλείψουν οι εγκληματικές νοοτροπίες και συμπεριφορές με βάση το φύλο και να διαφυλαχτεί το θεμελιώδες δικαίωμα όλων μας στη ζωή και σε μια ζωή χωρίς βία!

Η σκληρή πραγματικότητα επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *