Παγκόσμιος θρήνος: «Έφυγε» ο μεγάλος Φραντς Μπεκενμπάουερ!

Σε ηλικία 78 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, ο Κάιζερ του γερμανικού ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκενμπάουερ..
Το γερμανικό, αλλά και παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 78 ετών: «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνω ότι ο σύζυγος και πατέρας Φραντς Μπεκενμπάουερ πέθανε ήσυχα στον ύπνο του χθες, Κυριακή, κοντά στην αγαπημένη του οικογένεια. Ζητάμε τα ταπεινά να πενθήσετε σιωπηλά μαζί μας και να μην κάνετε άλλες ερωτήσεις».

Ο Κάιζερ του γερμανικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας, με κυριότερα την επέμβαση στην καρδιά, την ασθένεια του Πάρκινσον, αλλά και την άνοιαπ που τον κατέβαλλε ολοκληρωτικά.

Αυτός ήταν ο λόγος που τα τελευταία χρόνια απείχε από δημόσιες εκδηλώσεις, προτιμώντας να μένει στο προσωπικό του ησυχαστήριο μαζί με τους οικείους του.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ υπήρξε ο πρώτος διδάξας της θέσης του λίμπερο και έγινε ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που κατέκτησε Παγκόσμιο Κύπελλο, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής με την Εθνική Γερμανίας, με την οποία πήρε και το Euro 1972.

Έμεινε πιστός σχεδόν για μία ζωή (1964-1977) στην Μπάγερν Μονάχου, με την οποία κατέκτησε σχεδόν τα πάντα, ενώ αγωνίστηκε στις ΗΠΑ με τους New York Cosmos στο πλευρό του Πελέ, ενώ από το 1980 ως το 1982 έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το Αμβούργο.

Κατέκτησε 13 τίτλους με την Μπάγερν, εκ των οποίων τρία συνεχόμενα κύπελλα πρωταθλητριών από το 1974 ως το 1976 και φόρεσε 103 φορές την φανέλα της Εθνικής Γερμανίας (14 γκολ), συμβολίζοντας με την παρουσία του τον ορισμό του φινετσάτου ηγέτη και ενός παίκτη – νικητή, ο οποίος δεν τα παρατούσε ποτέ ως το τελευταίο σφύριγμα, ένας πραγματικός εθνικός ήρωας που αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *