Ξεκινά αύριο η κατασκευή νέου βιολογικού και δικτύου αποχέτευσης στον Αγ. Μάρκο.

Τη σύμβαση του έργου κατασκευής νέου βιολογικού Αγίου Μάρκου, αντικατάστασης και επέκτασης αποχέτευσης Κορακιάνας υπέγραψε σήμερα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η Πρόεδρος της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. και Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ.Μερόπη Υδραίου.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου βιολογικού σταθμού, την αντικατάσταση και επέκταση των δικτύων αποχέτευσης, προϋπολογισμού 11.200.000 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο ορίζοντας υλοποίησης του έργου είναι 24 μήνες ενώ στη σχετική σύμβαση προβλέπεται και τριετής λειτουργία του βιολογικού εκ μέρους της εταιρείας.
Η κ. Μ.Υδραίου χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο έργο τόσο για τις τοπικές Κοινότητες Αγ. Μάρκου και Κάτω Κορακιάνας όσο και για την ευρύτερη περιοχή καθώς επί χρόνια υπήρχε πρόβλημα με τον βιολογικό καθαρισμό συνιστώντας προσβολή για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον αλλά και δυσφήμιση για την περιοχή που ως γνωστό είναι τουριστική.
Η κ.Μ.Υδραίου ευχαρίστησε τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. για την εκπόνηση και ολοκλήρωση όλων των απαιτητικών μελετών προκειμένου να μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τη χρηματοδότηση του έργου αυτού από το Ταμείο Ανάκαμψης, που είναι ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό και με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Τέλος, η κ. Μ.Υδραίου δήλωσε ότι ευελπιστεί το έργο να υλοποιηθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος ώστε οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να απολαμβάνουν υποδομές σύγχρονες και να έχουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.
Σημειώνεται ότι η κατασκευή του βιολογικού σταθμού και των δικτύων αποχέτευσης ξεκινά αύριο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *