Αλέκος Αυλωνιτης: Στον αέρα ξανά η τύχη των συμβασιούχων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Κέρκυρας, παρά τις δεσμεύσεις

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αλέξανδρος Αυλωνίτης για την τύχη των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Ο βουλευτής τονίζει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έδωσαν με συνέπεια κι αυταπάρνηση τη μάχη της πανδημίας στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και ζητάει παρέμβαση υπέρ της παραμονής τους, με σαφή και μόνιμη λύση, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις που έχουν δοθεί.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Κέρκυρα, 24 Οκτωβρίου 2023

Επίκαιρη ερώτηση

Προς: Τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: “ Στον αέρα ξανά η τύχη των συμβασιούχων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Κέρκυρας, παρά τις δεσμεύσεις”

Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας προκήρυξε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό ανάμεσα στα άλλα και για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, (ΑΔΑ: Ρ6ΧΦ4690Β3-77Φ, διακήρυξη 28/2023, 17/10/2023) με προϋπολογισθείσα δαπάνη 1.421.130,6€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για το εν λόγω αντικείμενο και με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 17η/11/2023. Και τούτο, παρά τις δεσμεύσεις σας και τα σχετικά δημοσιεύματα (27-29/9/2023) για αναστολή των διαγωνισμών με ιδιώτες εργολάβους στις υποστηρικτικές υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ.

Υπενθυμίζω σχετική ερώτηση με θέμα «Σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας οι Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη στα Δημόσια Νοσοκομεία», που καταθέσαμε 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Βουλή, την 29/8/2023 (αριθμός 483), και στην οποία υπάρχει ειδική αναφορά για τους 30 και πλέον εργαζόμενους/ες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Εγκαίρως σας ενημερώσαμε ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας αποφάσισε (24/8/2023) τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την, καθ` ολοκληρία, ανάθεση του τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτη.

Η παρέμβασή σας κύριε Υπουργέ, δημιούργησε σχετική ανακούφιση ως προς την ευόδωση του σκοπού της παρέμβασής μας για την τύχη των συμβασιούχων εργαζομένων στο ΕΣΥ. Φευ, όμως, η προκήρυξη του ως άνω ηλεκτρονικού διαγωνισμού έρχεται να διαψεύσει τις όποιες ελπίδες μας, δημιουργώντας επιπλέον ερωτηματικά για το μέλλον των εργαζομένων, οι οποίοι είναι αυτοί -για να μην ξεχνιόμαστε- που έδωσαν με συνέπεια κι αυταπάρνηση τη μάχη της πανδημίας στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

1. Ποια θα είναι η τύχη των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας; Προτίθεστε να κάνετε παρέμβαση υπέρ της παραμονής τους, με σαφή και μόνιμη λύση, τηρώντας τις δεσμεύσεις σας;

2.Εξετάσατε αν από την εν λόγω προκήρυξη εξασφαλίζεται το οικονομικό συμφέρον του ελληνικού δημοσίου και βάσει ποιας οικονομοτεχνικής μελέτης;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος – Χρήστος Αυλωνίτης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *