Σε εξέλιξη η εκδήλωση για τη Συνθήκη της Λωζάνης στην Ιόνιο Ακαδημία

​​​​​​​Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση στην Ιόνιο Ακαδημία που διοργανώνουν, το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας hj-34 και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με την συμβολή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Ομιλητές είναι οι Δρ Κωνσταντίνος Φίλης, αναπληρωτής καθηγητής Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας και πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Σάββας Καλεντερίδης, αναλυτής Διεθνών Σχέσεων και Γεωπολιτικής και Νικόλαος Παπαδάκης-Παπαδής, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ενώ συμμετέχει και ο Διονύσιος Χουρχούλης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Οι ομιλητές παρουσιάζουν αναλυτικά τα ιστορικά στοιχεία της περιόδου, τις πτυχές της συνθήκης, το ρόλο του Ελευθέριου Βενιζέλου και πληροφορίες που για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν στο κοινό της Κέρκυρας.

Η εκδήλωση προσεγγίζει θέματα όπως το εάν η Συνθήκη μπορεί να αναθεωρηθεί, αν έχει αδιευκρίνιστα στοιχεία και εάν η οποιαδήποτε σκέψη και θεωρητική συζήτηση για προσφυγή στη Χάγη αφήνει περιθώριο διαφοροποίησης των όρων της. Παρουσιάζονται επίσης δημοσιεύματα της περιόδου, καθώς και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, ενώ οι ομιλητές αναφέρθηκαν και στα τελευταία γεγονότα στο Ισραήλ.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Νίκος Δημητρόπουλος, Αντικυβερνήτης ΑΧΕΠΑ Ελλάδος και Διδάκτωρ του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *