ΔΙΑΠΛΟΥΣ: «Άλλαξε την ζωή σου μέσω της περιπέτειας»

Την παρουσίαση του διασυνοριακού προγράμματος ERASMUS με τίτλο «Change Your Life Through Adventure» παρουσίασαν οι συντελεστές του στο «Κέντρο Πολιτισμού Δημήτριος Κάντας» επι της Ιωάννου Θεοτόκη 104, την Δευτέρα 2/10/23 το απόγευμα.
Με την συμμετοχή έμπειρων συντονιστών και εκπαιδευτών που ήλθαν από Ισπανία, αλλά και τοπικά στελέχη των εμπλεκομένων τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε τετραήμερη κατασκηνωτική συγκέντρωση στον Ίσσο, με την συμμέτοχή ατόμων από διάφορες κοινωνικές ομάδες. Η «κατασκήνωση» περιλάμβανε μια ποικιλία διασκεδαστικών δραστηριοτήτων εκτός της κατασκήνωσης ακόμη κανό καγιάκ και παιγνίδια συνεργασίας και προσωπικής ανάπτυξης, καθαρισμός και περισυλλογή πλαστικών κυρίως από την περιοχή! Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα ήταν η ενίσχυση της υγείας, της ευεξίας, της αυτοπεποίθησης και της σύνδεσης με τη φύση και τους ανθρώπους, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας όσον αφορά την πρόληψη και απεξάρτηση από εξαρτησιογόνες ουσίες, αλλά και η ανάδειξη στελεχών που θα μπορούν να οργανώνουν σε τοπικό επίπεδο αντίστοιχα προγράμματα στο μέλλον!
Την εκδήλωση προλόγισε ο κος Μιχαλαρέας Ηλίας, επιστημονικά υπεύθυνος της μονάδας απεξάρτησης Διάπλους τη ΨΚ του ΓΝΚ, ενώ μίλησαν και παρουσίασαν τα αποτελέσματα ο διαχειριστής του προγράμματος Φώτης Παναγιωτούνης, οι Ισπανοί Alex Rose και Roman Rodriguez Sebastian, ενώ καταθέσανε τις εντυπώσεις τους αρκετοί από τους συμμετέχοντες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν η διοικήτρια του ΓΝΚ κα Εγγλεζοπούλου, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Μιχαλάς, ο κος Καλούδης πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δικηγορικού συλλόγου ο κος Κοσκινάς , της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Στο πρόγραμμα εκτός του συντονιστή φορέα Συλλόγου «Διάπλους» και του τοπικού «Κόρισσου Περιβαλλοντικού Π & Α συλλόγου» ,συμμετείχαν δυο αντίστοιχες οργανώσεις από το Εξωτερικό, ήτοι « YOUR WINDROSE PSICOLOGIA NATURALEZA Y AVENTURA (Your WindRose)» από Βαλένθια Ισπανίας και « IL PONTE – CENTRO DI SOLIDARIETA ONLUS (Il Ponte)»από Ρώμη( CIVITAVECCHIA ) Ιταλίας , πόλεις που επισκέφθηκαν πρόσφατα στελέχη από Κέρκυρα για ανταλλαγή κυρίως τεχνογνωσίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του θεραπευτικού προγράμματος «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» της ΨΚ του ΓΝΚ, συμμετέχει σαν συντονιστής φορέας σε πρόγραμμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *