Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις σχολικές μεταφορές και ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και το Δ.Σ. της Ένωσης. Ζητήθηκε ενημέρωση για το θέμα των σχολικών μεταφορών από το αρμόδιο τμήμα της Π.Ι.Ν. Η συζήτηση με τον κ. Ζορμπά, την κ. Μαξούτη και τον κ. Συμπόνη, πραγματοποιήθηκε σε έντονους τόνους αφού οι γονείς είναι πλέον αγανακτισμένοι και ζητούν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη όλων των δρομολογίων.

Από την τελευταία ενημέρωση του τρέχοντος διαγωνισμού προκύπτουν:

-17 γόνιμα δρομολόγια, τα οποία αφορούν σχολεία των Δήμων Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας και πρόκειται να περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

-31 άγονα δρομολόγια (12 αφορούν σχολεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας), τα οποία πρέπει να επαναπροκυρηχθούν χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

-115 δρομολόγια που τίθενται υπό διερεύνηση λόγω ελλείψεων στα δικαιολογητικά και στον τεχνικό έλεγχο. Η εξήγηση των αρμοδίων για τον μεγάλο αριθμό δρομολογίων που δεν πέρασαν τον τεχνικό έλεγχο, ήταν ότι για την φετινή χρονιά είναι πολύ αυστηροί οι ελέγχοι στα θέματα που αφορούν την ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές. Για αυτά τα 115 δρομολόγια αναμένεται από τους μεταφορείς να προσκομίσουν μέσα στο επόμενο διάστημα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Η απάντηση των αρμοδίων στο βασικό ερώτημα τον γονέων για την καθυστέρηση της έναρξης του διαγωνισμού (01/09), παραμένει ασαφής και μεταθέτουν ευθύνες σε άλλους. Ως γονείς δεν αναζητούμε ούτε θέλουμε να επιρρίψουμε ευθύνες, ζητάμε το αυτονόητο: την άμεση και ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας από και προς τα σχολεία. Δυστυχώς σήμερα δεν μας δόθηκε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη όλων των δρομολογίων των σχολικών μεταφορών στη Βόρεια Κέρκυρα. Ζητάμε άμεση παρέμβαση για τη λύση του προβλήματος, της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα όπως και των βουλευτών του Νομού Κέρκυρας κ. Γκίκα, κ. Αυλωνίτη και κ. Μπιάνκη.

Με εκτίμηση και πάντα στη διάθεση σας,

το Δ.Σ. της Ένωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *