Δήλωση Αυλωνίτη για μνημόσυνο θυμάτων της Γενοκτονίας Ελλήνων Μ. Ασίας

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στο μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας παραβρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης, προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Σπηλιά.

Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες, λεηλατήθηκαν οι περιουσίες τους, ποδοπατήθηκε ο βιός τους με συστηματικό τρόπο από το 1913 έως το 1922, αλλά η πορεία τους στην παγκόσμια ιστορία είναι μέγιστο μάθημα ανθρώπινης θέλησης για ζωή. Ο εθνικός διχασμός αποδείχθηκε στην πράξη καταστροφικός για τη χώρα μας και τα συμφέροντα των Ελλήνων, παίζοντας καθοριστικό αρνητικό ρόλο στην Μικρασιατική Καταστροφή. Τα επακόλουθα του Εθνικού Διχασμού, τολμώ να πω, ότι τα ζούμε ακόμη και σήμερα.

Η Μικρασιατική Καταστροφή, επακόλουθο του εθνικού διχασμού που προηγήθηκε, θα πρέπει να διδάσκει τους όπου γης Έλληνες τη τεράστια σημασία της Εθνικής ομοψυχίας και ενότητας.

Θεωρώ ότι η επέτειος αυτή είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένη και φαίνεται ακόμη και σε τοπικό επίπεδο από την έλλειψη της αναγκαίας θεσμικής εκπροσώπησης ακόμη και στη τελετή, ενώ αντιθέτως θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κορυφαία και εθνικής σημασίας επέτειο που θα οδηγεί το Ελληνικό Έθνος σε στοχασμό και φρόνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *