ΔΑΣ: Όχι στην εκχώρηση της καθαριότητας του Νοσοκομείου σε ιδιώτες εργολάβους

Σήμερα 13/9 στη διάρκεια της Στάσης Εργασίας του Σωματείου των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα κατά την πρωινή βάρδια, εκπρόσωπος της Δ.Α.Σ. στο Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥκαι μέλη μας υγειονομικοί από το Ενιαίο σωματείο και το σωματείο του ψυχιατρικού τομέα στο Γ.Ν.Κ., παραβρεθήκαμε στην απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου.
Με αυτόν τον τρόπο θελήσαμε να εκφράσουμε την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη μας, στον αγώνα των συναδέλφων μας που ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον, επειδή η δ/ση του Γ.Ν.Κ. προχώρησε σε διαγωνισμό εκχώρησης όλης της καθαριότητας του νοσοκομείου σε ιδιώτες εργολάβους.
Τονίσαμε στους εργαζόμενους την ανάγκη της συσπείρωσης στα σωματεία μας, γιατί μόνο με τη συλλογική πάλη μπορούμε να εμποδίσουμε την κυβερνητική πολιτική για ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του νοσοκομείου και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού της Δημόσιας υγείας.
Είναι πλέον κοινή η διαπίστωσησε περισσότερους εργαζόμενους, ότι όσες διοικήσεις κι αν αλλάξουν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, η κατάσταση της απαξίωσης των δομών υγείας στο νομό θα πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο, όσο παραμένει κυρίαρχη η πολιτική που θέλει την υγεία για το λαό ακριβό εμπόρευμα, για να κερδίζουν οι λίγοι.
Μόνο ο αγώνας του εργατικού κινήματος με τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορεί να αντιστρέψει την ζοφερή κατάσταση της απαξίωσης των δομών υγείας, προς όφελος των πολλών. Προϋπόθεση όμως για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα αυτός ο αγώνας, είναι η ρήξημε την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) που ταυτίζονται στην στρατηγική της Ε.Ε. γιαπαραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας σε όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *