Αλέξανδρος Αυλωνίτης : Το κράτος “θάφτηκε” κάτω από τις λάσπες στη Θεσσαλία!

Το κράτος “θάφτηκε” κάτω από τις λάσπες στη Θεσσαλία!

Σε μια απίστευτη σε έκταση λίμνη και έναν απέραντο λασπότοπο “θάφτηκε” η Θεσσαλία.

Εκεί στις ίδιες περιοχές που σκεπάστηκαν και το 2020 με νερά.

Εκεί που ένα έργο αντιπλημμυρικό της προκοπής δεν έγινε.

Εκεί που μέρες τώρα οι μετεωρολόγοι, φώναζαν πρωί και βράδυ, ότι έρχονται καταστροφικές πλημμύρες.

Στην ίδια γη, που το 1955 πνίγηκαν 21 άνθρωποι στα ορμητικά νερά του Πηνειού και των παραποτάμων του.

Τότε δεν το ονόμαζαν κλιματική κρίση. Την ανακαλύψαμε στη διάρκεια της θητείας του Μητσοτάκη μόνο για την αποφυγή των ευθυνών της κυβέρνησης του !!!

Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που κατακεραύνωνε τον προηγούμενο πρωθυπουργό για τις πλημμύρες στην Μάνδρα το 2017 και ζητούσε ευθύνες και παραιτήσεις.

Είναι αυτός που οδήγησε στα ποινικά δικαστήρια την πρώην Περιφερειάρχη για την μεγάλη αυτή καταστροφή με τους 24 νεκρούς.

Τότε, προς Θεού, δεν είχε ανακαλυφθεί η κλιματική κρίση, η οποία παρεμπιπτόντως ενέσκηψε μόνο την εποχή που σε αυτό το δύσμοιρο τόπο κυβερνά ο Μητσοτάκης.

Και, για να μην ξεχνιόμαστε, έχουμε και τον ίδιο Περιφερειάρχη να διοικεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας κάπου 12 χρόνια.

Είναι όλοι τους, εκείνοι που διαχειρίστηκαν εκατομμύρια ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας. Αυτοί σήμερα, για να αποσείσουν τυχόν ευθύνες, ισχυρίζονται ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Θεσσαλικό κάμπο δεν έχουν προηγούμενο. Ότι είναι τρεις φορές ισχυρότερα από τον Ιανό του 2020 (που και γι’ αυτόν απροετοίμαστο ήταν το Κράτος).

Προσπαθούν να πείσουν ότι για όλα φταίει η κλιματική κρίση. (Μερικοί δημοσιογράφοι την βάπτισαν μάλιστα ως κλιματική Κατάρρευση!!!!! Ένας δε εξ αυτών επικαλούμενος αορίστως επιστήμονες ανέφερε ότι τέτοια πλημμύρα έγινε στην Ελλάδα πριν 16.0000 χρόνια. (Σκαρβελακης) . Αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα ούτε θα φταίνε σε τίποτα από τούδε και στο εξής. Για όλα θα φταίει η κλιματική κρίση και κάποιοι άλλοι. Βεβαίως η νεροποντή ήταν μεγάλη, αλλά ας μην ακούμε τέτοιες δικαιολογίες, προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών!

Το Κράτος του Μητσοτάκη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

► Για τους 37.500 νεκρούς της πανδημίας φταίει αποκλειστικά η πανδημία. Σε άλλα κράτη κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μόνο εδώ.
► Για τα εκατομμύρια στρεμμάτων που κάηκαν φταίει η κλιματική κρίση, οι μετανάστες και κάποιοι ψυχικά ασταθείς.
► Για το πνιγμό των 600 μεταναστών φταίει ο καπετάνιος που το παραφόρτωσε με ανθρώπους και δεν ζήτησε βοήθεια από τα παραπλέοντα ελληνικά πλοία.
► Για τις εκρήξεις πυρομαχικών στην Αγχίαλο φταίει η φωτιά που κυρίως βάζει στο μάτι αποθήκες πυρομαχικών ενώ ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ο καλύτερος από συστάσεως Ελληνικού Κράτους, και εξ’ αυτού του λόγου τον παρακολουθούσε με το predator o πρωθυπουργός. Ήθελε να μαθαίνει τις επιτελικές του γνώσεις!!!
► Για τα βυθισμένα στη λάσπη και στο νερό ελικόπτερα στη βάση της αεροπορίας στρατού στο Στεφανοβίκειο φταίει η πλημμύρα. Και δεν χάθηκε ο κόσμος. Άχρηστα ήταν. Παροπλισμένα και παλιά ήταν . Ευκαιρία να πλυθούν κιόλας.
► Για τη καθυστέρηση παροχής βοήθειας από το στρατό στους απελπισμένους του Θεσσαλικού Κάμπου φταίει που δεν ζήτησε ο Κικίλιας πιο γρήγορα τη στρατιωτική βοήθεια από τον κ. Δένδια.

Όλοι αυτοί παραμένουν στη θέση τους. Ούτε μια παραίτηση. Έχουν άπαντες την αίσθηση ότι έπραξαν καλώς, έκαναν τη δουλειά τους!!!
Είναι ο πρωθυπουργός, είναι οι Υπουργοί , είναι ο Περιφερειάρχης και ξανά υποψήφιος, είναι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στέρεψαν και τα λόγια, δεν ξέρω τι άλλο να πει κανείς αυτές τις μέρες.

Δυστυχώς το Κράτος μας βυθίστηκε στις λάσπες και στα νερά του Θεσσαλικού Κάμπου!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *