Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακών χωρών

Ένα φαντασμαγορικό θέαμα πρόσφεραν στους παρευρισκόμενους στο Προσκοπείο τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν στην τρίτη ημέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα. Ο χορευτικός Όμιλος Κέρκυρας, χορευτές από την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Αλβανία, το Ισραήλ, την Ισπανία και την Σλοβενία ανέβηκαν επί σκηνής ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας τους εντυπωσιάζοντας τον κόσμο με τις φιγούρες και την ενέργεια τους.
Νωρίτερα τα συγκροτήματα χόρεψαν σε κεντρικά σημεία της πόλης της Κέρκυρας και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.
Επίσης το πρωί της Πέμπτης οι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών Κ. Ιωαννίδης, πρόεδρος του CIOFF Ελλάδος και ο Γιάννης Γαρνέλης πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σινιών, συνοδευόμενοι από μέλη των αντιπροσωπειών των χωρών που συμμετέχουν στην διοργάνωση είχαν συνάντηση με το δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρη και αντιδημάρχους της περιοχής. Μαζί τους ήταν ο πρόεδρος του CIOFF Alejandro Camacho Gonzales και η Εκπρόσωπος Τομέα CIOFF® Νότιας Ευρώπης Anna Maria Boileau. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, με το δήμαρχο να τονίζει τη σημασία της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι και στην βόρεια Κέρκυρα και συγκεκριμένα στο δημαρχείο της Αχαράβης, πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις με παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων και εκθέσεις.
Οι δράσεις του φεστιβάλ συνεχίζονται και σήμερα Σάββατο 9/9 με παρέλαση στις 7 και μισή το απόγευμα στο κέντρο της πόλης και παραδοσιακούς χορούς στο Προσκοπείο στις 9 το βράδυ.

Να θυμίσουμε ότι το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Διοργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών – CIOFF®, επίσημου εταίρου της UNESCO, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών Κέρκυρας και τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου της δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *