Καιρός Τρίτη (29/8): Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές – Πέφτει η θερμοκρασία

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη, 29 Αυγούστου σε σημαντικό μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο και κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας-Παξών πιθανώς μέχρι το μεσημέρι να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο και κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας-Παξών μέχρι το μεσημέρι πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 , στα νότια έως 6 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο το πρωί ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *