Ο Σπύρος Ανδριώτης μαζί με την Μερόπη Υδραίου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

Ένας επιστήμονας και νομικός υψηλού κύρους, θα είναι υποψήφιος με τη Μερόπη Υδραίου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Πρόκειται για τον Δικηγόρο Κέρκυρας Σπύρο Ανδριώτη, με ξεχωριστή επιστημονική, κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική παρουσία στα δρώμενα του τόπου μας επί μακρά σειρά ετών.
Πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Δημοκρητίου Πανεπιστημίου Θράκης το έτος 1993.
Μέλος των Τομέων Συνταγματικού, Διεθνούς και Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής και σήμερα Μεταπτυχιακού φοιτητή Ναυτιλιακού Δικαίου -Διαχείρισης και Διοίκησης Λιμένων, NBA ShipingτουπΠανεπιστημίου DEΕRBY του Ηνωμένου Βασιλείου.
Δικηγόρος στον Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο Επικρατείας , έχει διατελέσει εκτός των άλλων και Ειδικός Συνεργάτης και Σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια το έτος 2009.
Πρόεδρος του πρώην Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Κέρκυρας (ΛΕΑΔΚ), επί δύο συνεχείς θητείες κατά τα έτη 2002 – 2008, μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Νομικής Σχολής Θράκης (Κομοτηνή) εκπροσωπώντας την ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κατά τα έτη 1990 – 1993, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ Μπάρι Ιταλίας τα έτη 1988-1990, Πρόεδρος της Μαθητικής Οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας (ΜΑΚΙ) τα έτη 1986-1987, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ ΑΕ) για 20 μήνες ήτοι από τον Μάρτιο του 2014 έως τον Νοέμβριο του 2015.Γενικός Γραμματέα της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) το έτος 2015.
Έχει διατελέσει κατά καιρούς Νομικός Σύμβουλος σε Τράπεζες, Ναυτιλιακές και Ασφαλιστικές Εταιρείες, Μεγάλες Κερκυραϊκές Επιχειρήσεις και Ξενοδοχεία, του Επιμελητηρίου Κέρκυρας (αμισθί επί προεδρίας Βασιλείου.Κοντού), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της ΕΤΑΔ, της Κρατικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τα έτη 2004 – 2009, του τέως Δήμου Αχιλλείων το 1998, της HERTZ της AEGEAN, της AVIS, του ποδοσφαιρικού συλλόγου Δ Εθνικής κατηγορίας ΟΦΑΜ τα έτη 1995-2000 κλπ
Ιδιαίτερη στιγμή στην μέχρι σήμερα Δημόσια Πορεία του ήταν η τοποθέτηση του ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας το έτος 2014.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, εξεδόθησαν οι πρώτες Πανελλαδικά άδειες ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίων στην πατρίδα μας, και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα τον Δεκέμβριο του 2014 και στους Παξούς το έτος 2015-2016. Την ίδια περίοδο επίσης, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε η νέα προβλήτα κρουαζιερόπλοιων μήκους 420 μέτρων, εις τον Λιμένα Κέρκυρας, ταυτόχρονης εξυπηρέτησης δύο ακόμη πλοίων ανεβάζοντας την δυναμικότητα φιλοξενίας του Λιμένα από 3 σε 5 ταυτόχρονες προσεγγίσεις και ελλιμενισμό μεγάλων Κρουαζιερόπλοιων.
Ενεργός και ευαίσθητος πολίτης της Κέρκυρας, ο Σπύρος Ανδριώτης είναι μέλος των σημαντικότερων και αρχαιοτέρων πολιτιστικών και πνευματικών Ιδρυμάτων της Κέρκυρας και Πρόεδρος της Ιστορικής Καλλιτεχνικής Σχολής Κέρκυρας από το έτος 2014 μέχρι και σήμερα και μέλος των σωματείων, της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας, της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά), της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος, της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, του Ωδείου Κέρκυρας, της Αστρονομικής Εταιρείας, Του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Φιλοτελικής Εταιρείας Κέρκυρας και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από ηλικίας πέντε (5) ετών ήτοι το 1973 και μέχρι σήμερα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *