Αλλαγή ιδιοκτησίας στο εμβληματικό “Κορφού Παλλάς”

Με δημόσια επιστολή του ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του “Κορφού Παλλάς” Χρήστος Φωκάς έκανε γνωστή την αλλαγή ιδιοκτησίας αφού πλέον το ξενοδοχείο πέρασε σε Ολλανδικά χέρια και συγκεκριμένα στον Χένρι Χόλτερμαν. Ακολουθεί η επιστολή του Χρήστου Φωκά:
“Αγαπητοί φίλοι, το 1962 φεύγοντας από την Κέρκυρα σε ηλικία μόλις 24 ετών ξεκίνησα η επαγγελματική μου σταδιοδρομία στην Ελβετία δημιουργώντας σταδιακά έναν όμιλο επιχειρήσεων. Εντούτοις οι δραστηριότητες μου δε με εμπόδισαν να έρχομαι τακτικά στο νησί μας με την οικογένειά μου. Μετά το θάνατο της μητέρας μου την δεκαετία του 1980 γνώρισαμε το Corfu palace ως πελάτες και συνδεθήκαμε συναισθηματικά με αυτό το εμβληματικό ξενοδοχείο και ιδιαίτερα με τους ανθρώπους του πολλοί από τους οποίους συνέχισαν να είναι μέχρι σήμερα μαζί μας. Το 1990 προχωρήσαμε στην αγορά του και στην εκτεταμένη ανακαίνιση του.

Εχουμε πολλά να θυμόμαστε από κείνη την περίοδο με ξεχωριστή στιγμή την φιλοξενία των ευρωπαίων ηγετών κατά τη σύνοδο κορυφής το 1994.

Αποτο 1962 φέτος το 2023 προσωπικά συμπλήρωσα 61 χρόνια στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και ως επικεφαλής του ομίλου μας 33 συνεχή χρόνια στο τιμόνι του Corfu palace.

Στα 33 αυτά χρόνια το ξενοδοχείο μας πέρασε αρκετά υψηλά και χαμηλά βαρομετρικά με την άψογη συμπαράσταση του προσωπικού με τον επαγγελματισμό του την ευγενία και την εμπιστοσύνη του ξεπεράσαμε όλες τις τρικυμίες έχοντας πάντοτε πρώτη προτεραιότητα μας να τηρούμε όλες μας υποχρεώσεις ηθικές και υλικές έναντι του προσωπικού μας και κάθε τρίτου και φυσικά εναντι της Κυρκιραικής κοινωνίας.

Ετσι το ξενοδοχείο διαμόρφωσε το όνομα που έχει σήμερα και έτσι είχαμε την χαρά και την τιμή να παράσχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε πολλές χιλιάδες επισκέπτες που αγάπησαν το ξενοδοχείο μας και το νησί μας.

Ειμαι σίγουρος ότι και με την νέα ιδιοκτησία το προσωπικό μας θα συνεχίσει να προσφέρει τις άψογες υπηρεσίες του όπως έκανε μέχρι σήμερα και είναι προφανές ότι η οικογένεια μου και εγώ θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά τόσο συναισθηματικά όσο και ηθικά.

Επιθυμούμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο διευθυντή του Corfu palace και σε όλο το προσωπικό μας ευχόμαστε σε όλους καλή συνέχεια.

Χρήστος Φωκάς”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *