Τελέστηκε το μνημόσυνο του Υποσμηναγού Αθανάσιου Μπεσλεμέ

Μνημόσυνο τελέστηκε σήμερα 14 Αυγούστου 2023 -23 χρόνια μετά- στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στην περιοχή Τρουμπέτα για να θυμίζει τη θυσία του Υποσμηναγού Αθανάσιου Μπεσλεμέ που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας σε επικίνδυνη ρίψη νερού για να σβήσει την πύρινη λαίλαπα που απειλούσε τα παρακείμενα σπίτια στις 7 Αυγούστου 2000, όταν κατέπεσε το αεροσκάφος του, PZL M-18 της 359ης ΜΑΕΔΥ.

Την επέτειο της θυσίας τίμησαν οι κκ : Δήμαρχοι, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Σπυριδούλα Υδραίου και Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μεταλληνός Δημήτριος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Νικόλαος Κολοβός, η Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Σπυριδούλα Κόκκαλη ,ο Διοικητής του κλιμακίου Κέρκυρας της 359ης Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) σμήναρχος (Ι) Θεοδωράκης Βασίλειος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας Πύραρχος Νεκτάριος Θεοδωράκος και ο Αναπληρωτής προϊστάμενος Πυροσβεστικού κλιμακίου Θιναλίων Ευστάθιος Καρδακάρης.

«Η Κέρκυρα έχει χαραγμένη στη μνήμη της τον Λαμιώτη ήρωα που τα έβαλε με τον πύρινο εχθρό. `Τον θυμάται και θα τον τιμά πάντα. Το μνημείο του στο σημείο που έλαβαν τέλος οι ριψοκίνδυνες και σωτήριες πτήσεις του, θα στέκει αγέρωχο για να μας θυμίζει ετούτη τη θυσία του. Κι όχι μόνον εκείνου . Πρόσφατα θρηνήσαμε άλλους δύο ήρωες το Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο. Το τίμημα της αυτοθυσίας είναι πολύ μεγάλο και κάποιες φορές πληρώνεται με τη ζωή των πιλότων μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *