Παραιτήθηκε η μοναδική παιδοψυχίατρος του Νοσοκομείου μας

Μία ακόμα παραίτηση έρχεται να προστεθεί στις παραιτήσεις γιατρων του ΕΣΥ απο διάφορά Νοσοκομεία της χώρας, αυτή της μοναδικής παιδοψυχιάτρου του Γενικό Νοσοκομείου Κέρκυρας κυρίας Σαπφώ Καραβία. Σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook αναφέρει μεταξύ των άλλων:
“Οι παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες στο δημόσιο τομέα είναι κατά τη γνώμη μου αναντικατάστατες αλλά για να λειτουργήσουν ικανοποιητικά απέναντι στο πιο δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού, χρειάζονται ομάδα πολλαπλών ειδικοτήτων. Σίγουρα δε χρειάζονται έναν εξαντλημένο παιδοψυχίατρο, που πλέον δε δύναται να βοηθήσει όπως οραματίστηκε όταν επέλεξε να εργαστεί στο ΕΣΥ.

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι η υποστελέχωση του νοσοκομείου μας και η συνακόλουθη εξουθένωση των εργαζομένων του είναι αποκλειστικά ζήτημα τοπικής διοίκησης (για να είμαι απόλυτα ακριβής κατά τη θητεία των δύο τελευταίων διοικητών έγινα δύο προκηρύξεις για θέση δεύτερου παιδοψυχιάτρου -καμία για λοιπό προσωπικό-, που δεν καλύφθηκαν ποτέ….γιατί αλήθεια να έρθει κάποιος συνάδελφος στην πανέμορφη αλλά πανάκριβη Κέρκυρα με τις υπάρχουσες εργασιακές συνθήκες και χωρίς κανένα ουσιαστικό κίνητρο;;;;;). Η υποστελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων είναι ζήτημα θεσμικής χάραξης πολιτικών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *