Παρουσίαση πρώτων υποψηφίων συμβούλων ΛΑ.ΣΥ Ιονίων Νήσων

Είμαστε εδώ σήμερα ξανά αγωνιστές όλων των ηλικιών, των κλάδων και φορέων του εργατικού λαϊκού κινήματος, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας, της παιδείας, του περιβάλλοντος.
Ξεκινάμε μια νέα μάχη, ένα νέο αγώνα “για τις ανάγκες των πολλών”. Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης σε όλους εσάς που είμαστε μαζί στους δρόμους της διεκδίκησης, που παλεύετε για να βελτιώνεται η καθημερινότητά σας, αλλά ο αγώνας σας σκοντάφτει στην πολιτική του κράτους και της Τοπικής Διοίκησης.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι μια τίμια αγωνιστική επιλογή με προοπτική.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς:
Που αντιστέκεστε, που πάτε κόντρα στις πιέσεις και τα ανταλλάγματα, που αγωνιάτε για τον τόπο σας και αναζητάτε μια διέξοδο και προοπτική γι’ αυτόν, που αγαπάτε τα χωριά σας, που τα κρατάτε ζωντανά, που τα θέλετε όμορφα, που θέλετε να ζείτε και να παράγετε εδώ.
Που αναρωτιέστε γιατί δεν είναι προτεραιότητα η επίλυση ζωτικών προβλημάτων στην πόλη μας και στα χωριά μας και πληγώνεστε από την εγκατάλειψη τους.
Που στέκεστε απέναντι στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Που αποστρέφεστε τη σήψη των επιλογών του καιροσκοπισμού, των όψιμων παραιτήσεων και αλληλοκατηγοριών, των επιλογών σκοπιμότητας όπως: “Να συνταχθούμε με έναν περιφερειάρχη που φαίνεται ότι θα κερδίσει, ώστε να συμμετέχουμε στη νομή της εξουσίας.
Σε όλους εσάς:
Που έχετε αγανακτήσει από τις διαχρονικά ψεύτικες υποσχέσεις, τη διαφθορά, την έπαρση που διακατέχει τις παρατάξεις των επιχειρηματιών.
Που μπορείτε να δείτε πιο καθαρά ότι η προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, στους δήμους και τις Περιφέρειες γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση.
Που αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από δημοτικές ή περιφερειακές αρχές που ανήκουν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ ή σε δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους που όμως ακουμπούν σε αυτά τα κόμματα.
Γι’ αυτό, άλλωστε, τόσα χρόνια αλλά και σήμερα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνυπάρχουν στελέχη των κομμάτων αυτών στις ίδιες παρατάξεις.
Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν μασήσαμε τα λόγια μας στα μικρά και τα μεγάλα που απασχόλησαν τον τόπο μας. Με εκατοντάδες επερωτήσεις , θέματα, παρεμβάσεις αναδείξαμε διεκδικήσαμε, συγκρουστήκαμε και καταγγείλαμε τα έργα και τις ημέρες της σημερινής Περιφερειακής Αρχής Ιονίων νήσων, χωρίς να ξεχνάμε τις ευθύνες του παρελθόντος.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσε σε πρώτο πλάνο τις λαϊκές ανάγκες σε πολιτισμό, άθληση, φροντίδα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, παιδεία, πολιτική προστασία, υποδομές, διαχείριση απορριμμάτων, περιβάλλον κ.α. Στήριξε τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και νεολαίας.
Αντίθετα η Περιφερειακή Αρχή επιλέγει την στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων όπως αυτά διαμορφώνονται σε κάθε περιοχή μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσα από το μοίρασμα της «πίτας». Προωθήθηκαν έργα με βασικό κριτήριο πόσο και ποια μεγάλα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα θα ωφεληθούν, ενώ όσα αφορούν ανάγκες των εργαζομένων, είτε βαλτώνουν είτε γίνονται αποσπασματικά. Επικοινωνιακά τερτίπια και φιέστες δεν μπορούν να κουκουλώσουν αυτή την πραγματικότητα.
Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι με βάση τους νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις λειτουργούν ως ιμάντας μεταφοράς της κυβερνητικής και Ευρωενωσιακής πολιτικής άρα μετατρέπονται σε ένα εχθρικό για το λαό εργαλείο. Το διακύβευμα, επομένως, των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών είναι κρίσιμο και εξαιρετικά επίκαιρο: Σε ποια χέρια πέφτουν αυτά τα εργαλεία.
Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη μπορεί να γίνει ένα ακόμα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό της πολιτικής των κομμάτων και των δυνάμεων στην Τοπική Διοίκηση που στηρίζουν “τα κέρδη των λίγων”. Να κατακτήσουμε νέες θέσεις, να έρθουν στο προσκήνιο οι ανάγκες του Κερκυραϊκού λαού.
Καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο που ανησυχεί και δεν συμβιβάζεται με τη σημερινή κατάσταση, που πορεύονται με αξιοπρέπεια και τιμιότητα, που σε κοινά προβλήματα δεν αναζητούν ατομικές λύσεις, που βλέπουν την προοπτική και την ελπίδα για τη βελτίωση της καθημερινότητας στο συλλογικό αγώνα, στην αλληλεγγύη, στη διεκδίκηση, στη συνέπεια, στην εντιμότητα και θα δώσουμε έτσι μαζί την επόμενη μάχη.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι μια τίμια αγωνιστική επιλογή στην Περιφέρεια και στους Δήμους. Για να βγει ο λαός πιο δυνατός, να υπάρξουν περισσότεροι αγωνιστές σύμβουλοι στην Τοπική Διοίκηση, να υπάρξουν περισσότερα στηρίγματα για το λαό.
Να σκεφτεί ποιος θα είναι μαζί του την επόμενη μέρα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού στην περιοχή μας.
Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελείται από υποψήφιους που μπορούν και θέλουν να αναλάβουν αυτήν την ευθύνη και να την υπηρετήσουν γιατί δεσμεύονται μόνο από τις ανάγκες του λαού και το εχέγγυο γι’ αυτό είναι η γνώση, η δράση και η στάση ζωής τους.
Οι πρώτοι υποψήφιοι για την Περιφερειακή Ενότητας Κέρκυρας:
1. ΑΛΑΜΑΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, συνταξιούχος επαγγελματίας, Γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων Κέρκυρας του ΟΑΕΕ.
2. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, έφορος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, Γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, εργαζομένων επισιτισμού – τουρισμού Κέρκυρας.
3. ΓΟΥΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, διευθύντρια ασφαλιστικής εταιρείας.
4. ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, αυτοκινητιστής.
5. ΘΥΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, συνταξιούχος μαθηματικός της μέσης εκπαίδευσης.
6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ναυτεργάτης, μέλος του Δ.Σ του σωματείου ναυτεργατών Κέρκυρας.
7. ΚΑΝΤΑ ΕΦΗ, γιατρός παθολόγος.
8. ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, πρόεδρος του ΔΣ του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
9. ΚΑΡΔΑΜΗ ΡΟΥΛΑ, καθηγήτρια φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση.
10. ΚΟΡΩΝΑΚΗ ΒΕΡΑ, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, Περιφερειακός Σύμβουλος με την «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια» μέχρι το 2020.
11. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, συνταξιούχος υπάλληλος της ΕΑΣΚ, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας.
12. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ συνταξιούχος οικοδόμος.
13. ΜΑΖΗ ΕΛΕΝΗ, ξενοδοχοϋπάλληλος, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, εργαζομένων επισιτισμού – τουρισμού Κέρκυρας.
14. ΜΑΡΚΑΤΗ ΕΛΕΝΗ, πολιτικός μηχανικός, υπάλληλος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Κέρκυρας.
15. ΠΑΠΙΚΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, συνταξιούχος εργαζόμενος της ΔΕΗ.
16. ΣΑΙΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ, μαθηματικός στην ιδιωτική εκπαίδευση.
17. ΣΑΜΟΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, φιλόλογος.
18. ΤΣΕΡΚΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Δραστηριοποιείται στον τομέα μελετών Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, με κύρια απασχόληση επισκευών κτιρίων. Κατά το διάστημα 1997-2001 διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με πλούσια εμπειρία, όσον αφορά την υλοποίηση και τον προγραμματισμό των δημόσιων έργων.
19. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, συνταξιούχος γιατρός, περιφερειακός σύμβουλος Ιονίων Νήσων, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Κέρκυρας.
20. ΧΟΥΔΑΛΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, Ιστορικός Διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικών Επιστημών, αρθρογράφος, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Τουρισμό.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, βρεφονηπιοκόμος, υπάλληλος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Τοπικού Παραρτήματος Κέρκυρας του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Κέρκυρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *